Foto: Boris Kovacev / CROPIX
PRILIKA ZA PJACU, KRAMARIĆA...

VATRENA AKCIJA TALLINN Otkrivamo tko je dobio poštedu nakon Ukrajine a tko će u vatru protiv Estonije

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 26. ožujak 2017. 12:18

Zapravo je Ante Čačić u petak doveo novinare u zabludu izjavom da je od puta u Tallinn oslobodio sve igrače koji sudjeluju u četvrtfinalu Lige prvaka. Na kraju na prijateljsku utakmicu na Baltik neće ići Modrić, Rakitić, Mandžukić i Subašić iz te priče Lige prvaka te Nikola Kalinić, ali u ekipi će ostati Marko Pjaca i Mateo Kovačić. Oni u Juventusu i Realu imaju manju minutažu i dobro će im doći reprezentativni ogled, odlučio je izbornik.

Vatreni su odletjeli danas u 10 sati, trening koji su trebali odraditi u 19 po lokalnom vremenu (po našem u 18) otpao je, točnije vježbat će u dvorani.

Ante Čačić uvijek ide na pobjedu, takav pristup forsirat će i u Tallinnu. U kadru ima 17 igrača, a medijima je kazao da će prednost imati oni koji nisu igrali s Ukrajinom. To sugerira da bi Badelj i Brozović mogli za početak biti na klupi, a slično je napravio u Belfastu, kad je tek u drugom dijelu uveo Vrsaljka i Brozovića.


Nikola Kalinić Goal HD - Croatia 1-0 Ukraine...

I Vida bi sada, pogotovo jer ga je mučila sitna ozljeda, mogao odraditi tek manju minutažu. Početna postava tako bi mogla biti L. Kalinić - Jedvaj, Mitrović, Lešković, Pivarić - Bradarić, Kovačić - Pjaca, Rog, Perišić - Kramarić. Jak sastav u usporedbi s Estoncima, dakle dobar rezultat imamo pravo očekivati. Pogotovo stoga što se uključuje i Perišić, a puno toga u stanju su ponuditi i Kramarić i, zapravo, svi ostali. Tu je još Čop u ozbiljnoj konkurenciji, možda i da počne, a šansu s klupe čekat će Livaković i Ante Ćorić, koji je naknadno priključen. Ipak, konačnih 11 treba pričekati da Čačić odvagne... Šest je prava na zamjenu, dakle svi će vjerojatno dobiti prigodu.

Čačić je na pretpozivima imao Leovca, Pašalića i Andrijaševića, no već je u ponedjeljak na okupljanju rekao da ih neće aktivirati, da će ih ostaviti u klubovima jer im je to ovog trenutka korisnije. Sad je morao ostati dosljedan. I eto još jednom Ćorića. Ispostavilo se da su ti pretpozivi bili samo pro forme, da na navedeni trojac uopće nije računao za tekuću akciju.

U Tallinnu je loše vrijeme, jučer je bila kiša pomiješana čak sa snijegom, no sljedećih bi dana trebalo biti malo bolje. Zato se travnjak A. Le Coq Arene čuva, zbog čega će u ponedjeljak Vatreni trenirati na nekom zamjenskom terenu, kako tvrde domaćini, nedaleko od glavnog. Ni Estonci neće izaći na Arenu.

Kad je Hrvatska posljednji put igrala u Tallinnu, 26. svibnja 2010. godine, u sastavu su od aktualne ekipe, od njih 17, bila dvojica - Milan Badelj i Domagoj Vida. Tada je Slaven Bilić imao na raspolaganju 16 igrača, s klupe nije uveo jedino golmana Gorana Blaževića, sada člana Slavena Belupa, a završilo je 0:0.

Linker
27. travanj 2024 16:13