REUTERS/Alessandro Garofalo / REUTERS
LAK NA OBARAČU

VATRENI, OPREZ! ON LAKO KAŽNJAVA I TEŠKO PRAŠTA Talijanski sudac dijeli kartone kao na tekućoj traci, a kako se samo osramotio na derbiju Serie A...

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 12. studeni 2016. 09:37

Talijanski arbitar Gianluca Rocchi znao je i priznati pogrešku, kao 2014. nakon derbija Juventusa i Rome kad je svirao kazneni udarac za ekipu iz Torina koji nije bio. Vadio se na sprej kojim je označio gdje treba stajati živi zid, pa je pomislio da je Maicon igrao rukom u kaznenom prostoru.

Rocchi je rođen 25. kolovoza 1973. godine, ne štedi na kartonima, na nedavnom derbiju Milan - Juventus pokazao ih je devet, no ako se gleda desetak posljednjih susreta kreće se od tri do pet. Istina, na zadnjoj međunarodnoj utakmici koju je vodio PSV - Bayern 1:2, dao je samo jedan žuti karton.

Statistika kaže da je u 26 posljednjih arbitraža pokazao i devet crvenih kartona, što nije malo. Otprilike svaku treću, a na zadnjih pet nije. Prije tri godine na oba su susreta Islanda i Hrvatske bila isključenja, Rocchi teško oprašta, igrači trebaju paziti. To vrijedi i za startove u kaznenom prostoru koji mogu biti okvalificirani kao kazneni udarci.

Linker
19. svibanj 2024 16:43