CROPIX
OSLABLJENA DESNA STRANA

VELIKA PRILIKA ZA DINAMOVOG POVRATNIKA DA PREKINE POST DUG 656 DANA Junior je Rijeci zabio samo jednom, sad drži ključeve pobjede na Rujevici

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 10. kolovoz 2017. 21:42

Soudani je, zaključili smo jučer, najjače Dinamovo oružje kad je Rijeka u pitanju, zbog čitave povijesti njegova odnosa s Rijekom i učinka koji ima u tim dvobojima. Pisali smo da je Alžirac s 11 golova čovjek koji je najviše puta u povijesti topredirao Rijekinu mrežu, a znate li tko je iz aktualnog kadra idući na toj ljestvici?

Leonardo Sigali! On je Riječanima zabio čak tri pogotka, doista mu leže. Ademi, koji se vratio nogometu, i Pivarić, koji je otišao iz Dinama, zabili su po dva, svi su ostali zabili manje. Pa i napadači. Henriquez, Hodžić i Fernandes ukupno su zabili kao Sigali, dakle svaki po gol!

Zagreb, 181116.
Stadion u Maksimiru.
Utakmica 16. kola MAXtv Prva hrvatska nogometna liga,
GNK Dinamo - Istra 1961.
Na fotografiji: slavlje igraca Dinama, Junior Fernandes, Angelo Henriquez.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX

Otvoren koridor

Ne znamo u ovom trenutku kako razmišlja Mario Cvitanović, hoće li na Rujevici i dalje dati priliku Hodžiću ili će u vatru baciti Henriqueza.

- Da ne vjerujem u Angela, ne bih ga ubacio u igru - rekao je nakon derbija s Hajdukom, u kojem je Henriquez dodao loptu Olmu za onaj prekrasan pogodak. Pokazao je znakove života, sudjelovao u onom spornom srazu kad je Stipica izgubio zub. Dok Armin Hodžić i dalje u derbijima ne može mnogo, gol Rijeci u onoj “revijalnoj” utakmici u Maksimiru na kraju prvenstva zasad mu je i jedini u dvobojima s dva najveća Dinamova rivala. Stoga bi ključ Dinamova trijumfa na Rujevici mogao biti treći iz tog trija - Junior Fernandes.

Rijekina desna strana dosad je bila najveća prepreka Modrima, Ristovski je bio brana, čak i kad je Vešović prešao na lijevu stranu i držao Soudanija. No sad na desnoj strani nema ni jednog ni drugog, čime se otvara velika prilika i velik prostor Fernandesu. Protiv Hajduka on je bio “taktika”, Juranović mu se nudio i stalno je Fernandes bio na njegovoj strani, radio pritisak i gurao Hajduk prema Stipici. E, sad; je li mogao biti konkretniji, okruniti tu prevagu nad Juranovićem, vjerojatno je mogao. No možda se čuvao za Rujevicu, tko zna...

Zagreb, 130816.
Stadion u Maksimiru. 
Utakmica 5. kola Prve MAXtv HNL izmedju GNK Dinamo - NK Inter Zapresic.
Na fotografiji: slavlje igraca Dinama, Junior Fernandes, Soudani, Angelo Henriquez, Gordon Schildenfeld.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Jedini gol Riječanima Fernandes je zabio baš na Rujevici, prije dvije godine. Modri su poveli 0:1, na kraju izgubili 2:1. Tu je Fernandes stao kad je Rijeka u pitanju, no u petak može ispraviti taj “post” koji traje već 656 dana.

Dvije godine bez gola Riječanima, ipak je to puno. Ima li Matjaž Kek način da ga zaustavi ili Fernandesa može zaustaviti samo - Fernandes? Kao toliko puta dosad? Rijeka je ranjena, on u velikoj formi, bit će to zanimljiv dvoboj.

Može li biti ‘killer’

Raspisali smo se već o Juniorovoj promjeni ponašanja i igračkih navika, o mogućnosti da dobije novi ugovor u Dinamu, nadugo i naširoko pisali o njegovoj važnosti za ovaj Dinamo. No čeka se i da odluči jednu veliku utakmicu, da bude “killer”, čovjek za ključni potez. To je još ono što mu nedostaje. Da, zabio je Oddsu za pobjedu, bio je važan, čak i presudan, međutim gol za pobjedu na Rujevici pamtio bi se još dulje. Na njegovoj je strani zasad čistina, vojskovođa Kek još traži najboljeg vojnika, a Fernandes igra u životnoj formi...

Linker
20. travanj 2024 07:07