REUTERS/Alberto Raggio
ODLAZAK NA SP

VELIKANIMA GORI POD NOGAMA Messi i društvo ostali bez izbornika: Dvostruki svjetski prvaci 'kradu' trenera španjolskom prvoligašu za put u Rusiju

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. travanj 2017. 10:34

Argentinski nogometni savez ponovno ima turbulentna razdoblja. Oko dva tjedna nakon što je na čelo stigla nova garnitura ljudi objavljen je i prvi njihov potez koji je itekako upečatljiv.

Novo vodstvo saveza smijenilo je izbornika Edgarda Bauzu koji je vodio osam utakmica, a učinak su mu tri pobjede, dva remija i tri poraza. Argentina je trenutno izvan četiri mjesta koja vode izravno na Svjetsko prvenstvo u Rusiju, a još su četiri kola do kraja. 'Gaučosi' u ovom trenutku imaju peto mjesto koje vodi u dodatne kvalifikacije protiv predstavnika Oceanije.

"Obavijestili smo ga da više nije izbornik", rekao je predsjednik saveza Claudio Tapia.

REUTERS/Marcos Brindicci
REUTERS

Argentina će u sljedeća tri kola biti bez suspendiranog Messija kojemu je određena kazna u iznosu od četiri utakmice jer je psovao suca, a jednu je već odradio.

Argentinski mediji navode kako je glavni kandidat za klupu reprezentacije sadašnji trener Seville Jorge Sampaoli, no spominju se tu razna imena kao što su Diego Simeone, Mauricio Pochettino, Marcelo Gallardo, Eduardo Berizzo te Marcelo Bielsa.

Linker
28. travanj 2024 04:46