Sammir
 Foto: Srdan Vrancic / CROPIX
SVE BOLJI I BOLJI

VELIKI DINAMOV POVRATNIK PORUČIO RIJEČANIMA 'Pa zašto sam ja došao u Dinamo? Da uzmemo naslov! Bit ću najbolji upravo u utakmici godine!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 03. travanj 2017. 22:07

Ako ste vjerni čitatelji vaših i naših Sportskih novosti, onda se vjerojatno sjećate da smo prije tri tjedna objavili razgovor s Dušanom Petkovićem, bivšim srpskim nogometašem, velikim Sammirovim prijateljem koji je hrvatskom Brazilcu pomagao vratiti se u formu, dodatno s njim radeći na individualnim treninzima.

- Sammir napreduje fenomenalno. Za tri će tjedna biti spreman, a za derbi na Rujevici protiv Rijeke maksimalno spreman!

Na utakmici s Osijekom vidjeli smo da je Petković bio u pravu. Sammir je tjelesno spreman, a to je onda ključ koji otvara sva njegova nogometna znanja, koja su ogromna. Da Marko Lešković nije zabio onaj pogodak i postao Dinamov heroj, Sammir bi definitivno bio igrač utakmice.

- Ova je utakmica protiv Osijeka bila najteža utakmica otkako sam se vratio u Dinamo. Društvo iz Gradskog vrta stvarno je bilo dobro, zasluženo su u vrhu hrvatskog nogometa. Ali znate li što mene još više oduševljava osim Dinamove dobre igre? Pokazali smo karakter, vratili smo se nakon 0:1 i svih onih promašenih prilika, pogotovo u prvom poluvremenu. Neki bi potonuli, a mi smo se dizali. Kad momčad ima takav karakter, onda može napraviti velike stvari - kazao nam je Sammir.

Pogladila ga je i sreća - lopta koju je prema golu uputio Pavičić pogodila ga je, promijenila smjer i završila u mreži. Zaslužio je taj dodir Fortune.

- Sreća te sustigne kad daš sve od sebe.

Za utakmicu s Rijekom na Rujevici kaže:

- Derbi je na Rujevici utakmica godine! Ne, ne pretjerujem, smatram da je to za nas najvažniji ogled u 2017. godini. On otvara put prema naslovu prvaka, kvalifikacijama za Ligu prvaka... Sve što će se događati poslije vjerojatno će ovisiti o toj utakmici. Zato mislim da je to za nas utakmica, ali i za Rijeku.

Zagreb, 010417.
Stadion u Maksimiru.
Utakmica 26. kola Prve MAXtv hrvatske nogometne lige,
GNK Dinamo - NK Osijek.
Na fotografiji: Marko Malenica, Sammir.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Imate li prognozu kako će završiti ta, kako je nazivate, utakmica godine?

- Ako budemo igrali kao protiv Osijeka, dobivamo na Rujevici!

Zar Rijeka nije jača od Osijeka?

- Ovaj rezultat protiv Osijeka nije realan, imali smo toliko prilika da je trebao biti mnogo veći. Tako da bi ovo što smo ponudili u subotu trebalo biti dovoljno za trijumf protiv Rijeke. Da se razumijemo, da netko ne bi krivo shvatio, Rijeka je jaka, moćna momčad. Konačno, oni su prvi, moramo ih respektirati. Međutim, mi jesmo drugi, ali mi smo Dinamo. Na Rujevicu idemo po pobjedu.

Mogu još bolje

Porazgovarali smo o proročanstvu njegova privatnog trenera Petkovića koje se ispunilo. O ulasku u formu govorimo, naravno. Samo se nasmijao.

- A sjećate li se što sam ja rekao prije tri tjedna? Kazao sam vam da ću biti maksimalno spreman za mjesec dana, za utakmicu s Rijekom na Rujevici! Tako da ovo što sam pokazao protiv Osijeka nije najbolje od mene. Bilo jest dobro, ali mogu još bolje! To će se dogoditi na Rujevici.

Kaže da mu je važan tjedan koji je upravo počeo...

- U ovom ću tjednu do derbija raditi tako da na utakmici budem u najboljoj mogućoj formi. Bit će dobro ako budem bio bolji nego protiv Osijeka.

Znači, Dinamovi navijači mogu pripremati slavlje nakon sudara na Rujevici? Hoće li Dinamo, ako dobije derbi, uzeti naslov?

- Pa zašto sam ja došao u Dinamo? Da uzmemo naslov! Zato sam došao.

OSTATAK TEKSTA ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SPORTSKIH NOVOSTI

Linker
03. svibanj 2024 09:43