Duje Čop
 Enrico Locci/Getty Images
SLUŽBENO PREDSTAVLJEN

VIDEO: ČOP OTKRIO KAKO NIJE NIMALO DVOUMIO 'Halilović me uvjerio da je Sporting velik klub'

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 29. srpanj 2016. 12:37

Njemu očito nije suđeno da s novim klubom odradi cijele pripreme. Nije to uspio u Malagi za koju je potpisao 16. srpnja prošle godine, neće ni u svom novom klubu. Duje Čop, 26-godišnji hrvatski reprezentativac, od prekjučer je i službeno član još jednog španjolskog prvoligaša. Sporting Gijon jučer je Čopa predstavio javnosti u svom nogometnom centru Mareo.

Kaže Čop da nije nimalo oklijevao kad mu je agent rekao da ga Rojiblancosi s El Molinona žele u svojim redovima te da je prije potpisa razgovarao sa sportskim direktorom kluba i njegovim trenerom.

- Pričao sam s Nicom Rodriguezom i Abelardom koji su mi rekli svoje planove i što od mene očekuje. To me ohrabrilo da pristupim Gijonu - kazao je Čop nakon što je jučer ujutro odradio prvi trening sa svojim novim suigračima.
Nije se htio Čop istrčavati ni s kakvim najavama i prognozirati koliko golova očekuje u dresu Sportinga. Prošle sezone ih je u 31 ligaškoj utakmici za Malagu zabio sedam.

- Nije toliko bitno odrediti zadanu brojku pogodaka, nego ići korak po krak, dan po dan, težiti najboljem. Raduje me to što sam se vratio u jednu od najboljih liga svijeta i očekujem da ću se u Gijonu brzo adaptirati budući da sam u Španjolskoj igrao i prošle sezone. U svim klubovima u kojima sam bio uvijek sam pokušavao dati najbolje što imam, a i ovdje će biti isto - dodao je Čop.

Prošle sezone u klubu iz Asturije na posudbi iz Barcelone bio je Alen Halilović. Njega više nema, otišao je u Hamburger SV, ali Čop ga je, naravno, kontaktirao prije dolaska.

- Halilović je moj prijatelj, igrali smo zajedno u zagrebačkom Dinamu i reprezentaciji, tako da smo pričali o ovome. Uvjerio me da je Gijon sjajan grad, a Sporting veliki klub.

Čop stiže na jednogodišnju posudbu iz Cagliarija, koji će za to dobiti i određenu odštetu. Sporting Gijon na kraju sezone može aktivirati opciju kupovine hrvatskog napadača. Očekivanja od Čopa su jasna, morat će predvoditi napadačku liniju koja je ostala bez Antonija Sanabrije, najboljeg strijelca iz prošle sezone. U Sportingu je pravih napadača trenutačno još samo 21-godišnji Carlos Castro (prošle sezone u 26 utakmica zabio je sedam golova), a očekuje se da bi se uskoro njemu i Čopu trebao pridružiti i 19-godišnji Argentinac Ezequiel Ponce na posudbu iz Rome. S obzirom na iskustvo, Čop bi trebao biti predvodnik napadačke linije Rojiblancosa.

Imat će dovoljno vremena za prilagodbu, više od tri tjedna. Sporting premijeru i Primeru ima 21. kolovoza upravo protiv Athletic Bilbaa.

Trener Abelardo je nakon predstavljanja svog novog pojačanja naglasio...
- Siguran sam da će Čop puno pomoći momčadi - rekao je Abelardo.
Sportingu, sigurno, treba još nekoliko novih igrača kako bi se kvalitetom primaknuo željenoj sredini tablice i izbjegao grčevitu borbu za ostanak kao što je to slučaj bio prošle sezone. U srijedu je Sporting odigrao 1:1 s Athletic Bilbaom, a u subotu igra s Alavesom. No i sam Abelardo naglašava:
- Sezona je duga i traje deset mjeseci, a ono što se događa u pripremnom periodu nije toliko bitno.

Linker
27. travanj 2024 20:13