REUTERS/Antonio Bronic
5. KOLO LIGE PRVAKA

VIDEO: DINAMO DUGO ODOLIJEVAO,NA KRAJU IPAK BAČEN NA KOLJENA Mlade snage Modrih prijetile i promašivale, ali su ipak izgubili i ispali iz Europe

Dinamo je poražen od Lyona u 5. kolu Lige prvaka rezultatom 0:1 na Maksimiru. Strijelac je bio Alexandre Lacazette u 72. minuti, a Modri su sada izgubili sve izglede za plasmanom dalje.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 22. studeni 2016. 11:50

DINAMO - LYON 0:1 (Lacazette 72)

ZAGREB MAKSIMIR 8.400

DINAMO: Livaković - Matel (od 14. Henriquez), Sigali, Benković, Pivarić - Pavičić (od 73. Machado), Knežević, Gojak- Šitum, Fernandes, Ćorić (od 52. Jonas).
Trener: Ivajlo Petev.

LYON: Lopes - Rafael, Yanga-Mbiwa, Nkoulou, Morel- Ferri, Gonalons, Darder (od 66. Tolisso) - Valbuena (od 87. Rybus), Lacazette, Cornet (od 66. Fekir).
Trener: Bruno Genesio.
Sudac: Pavel Kralovec (Češka). Pomoćnici: Slyško i Nadvornik. Četvrti sudac: Mokrusch. Dodatni suci: Ardeleanu i Hrubes. Delegat: Schmölzer.

Žuti kartoni: Gojak (36), Jonas (80), Tolisso (81), Knežević (90).
Crveni kartoni: -

-------------------------------------------------------------------------

Dinamo još nije zabio gol u Ligi prvaka, nije osvojio bod. Opet je izgubio, Lyon je stao uz bok Ajaxu, klubu koji je više od jednom slavio u Maksimiru (Ajax triput, Lyon dvaput). Međutim, prvi put ove jeseni, prvi put u pet utakmica Modri nisu razočarali navijače, "potukli" su se u skladu s mogućnostima što je za njih već velika stvar. Vidjeli smo neke nove ljude, zanimljive situacije, uglavnom, nakon ovoga poraza ima se i o nečemu pozitivnome pričati.

Nismo pogodili sastav, ispričavamo se zbog toga, dragi čitatelji, ali tko je mogao znati. Ni članovi obitelji nekih igrača nisu znali da će im bližnji istrčati protiv Lyona, moramo priznati, Ivajlo Petev šokirao je odabirom. Ne zato što Knežević ili Gojak, recimo, ne bi trebali igrati - naprotiv, na "nepoznatog" Gojaka već smo ukazivali - nego zato što ih u zadnje vrijeme nema nigdje, malo su na tribini, malo u B momčadi, malo ozlijeđeni, sad odjednom jedan uz drugoga, uz Pavičića na sredini terena u Ligi prvaka.

Šokantno sigurno, čak nevjerojatno, više se to činio kao potez očajnika, nego kao revolucionarna ideja. Iako rezultatski, u konačnom Dinamovu europskom ishodu, ova utakmica nije imalo neko značenje, Petev je time dosta stavio na kocku. S ovakvim sastavom ili si pukovnik ili pokojnik, nema trećeg. Machadu i Jonasu namijenio je klupu, dao prednost tim mladićima, vjerojatno i sam znatiželjan hoće li to donijeti rezultat. Što će ispasti? I, ispalo je najbolje poluvrijeme Dinama u ovogodišnjoj Ligi prvaka. Iako je Lyon, nakon udarca Ferrija imao gredu, iako je znalo biti gusto, ali bez konačne realizacije pred Livakovićem, Modri su zaslužili pljesak na poluvremenu. Orilo se s tribina "Dinamo, Dinamo", nagrada za hrabrost i za pravu borbu.

Otkrila je publika Gojaka, koji se dobro "zabavljao" i pokazao kvalitetu, bio je u prvih pola sata senzacija večeri. Napokon momčad s krvlju, momčad koja pokušava zabiti, a ne se samo braniti... Pucao je Gojak, pucao je Pavičić, Pivarić, Fernandes je igrao obranu! Nisu se Modri raspali ni kad je izišao bek Matel zbog jakog udarca u nos, a umjesto njega ušao napadač Henriquez. Šitum je tada postao bek. Još ofenzivniji Dinamo, još bolji, Henriquez je bio u dobroj šansi, kad mu je Fernandes dao dugačku loptu, činilo se da će je stići prije Lopesa, ipak, Lyonov vratar bio je brži i spriječio pogodak.

Ali, konačno susret kakav smo čekali i priželjkivali, Dinamo koji će igrati muški, a ne spustiti gaće. Početkom nastavka iz igre je izišao i Ćorić, ozlijedio je gležanj, Ferri je opet opasno pucao s desetak metara, Livaković je obranio. Prijetio je Lyon, ali Modri se nisu predavali, išli su "glavom na kopačku", privlačili pljesak s tribina. Šteta što su se probudili tek u petoj utakmici, da su ranije ovako igrali, dojam nastupa u Ligi prvaka, ako ne i rezultat, bio bi sigurno pozitivniji.

Ipak, Lyon je zabio, to su te "žute minute" u kojima Modri već poslovično padaju, gube snagu i koncentraciju, Francuzi su to iskoristili.
I tu su, uglavnom nestale nade u senzaciju, u pothvat, upisali su Modri još jedan poraz. Ali, u blijeda lica vratilo se ponešto rumenila, stigla je i poneka doza samopouzdanja uoči velikih borbi u HNL-u. Vidjet ćemo je li to konačno buđenje ili tek jedna iskrica, ali da je bilo više ovakvih večeri ove jeseni, Dinamova bi krvna slika bila mnogo bolja ove polusezone.
Osim Ćorića i Matela, ozlijedio se i Pavičić, šepao je u jednom trenu i Fernandes, ostaju Petevu i ti problemi, već za Osijek. Ali, napokon se može malo i nasmiješiti!

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
02. svibanj 2024 20:20