Reuters / Carl Recine Livepic
30. KOLO PREMIERSHIPA

VIDEO: GOLIJADA U MERSEYSIDE DERBIJU Liverpool napunio mrežu Evertona i izjednačio rekordni niz star 39 godina, Lovren se vratio nakon 2 mjeseca

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 01. travanj 2017. 15:07

U prvoj utakmici 30. kola engleske Premier lige nogometaši Liverpoola svladali su gradskog suparnika Everton sa 3-1 u 228. 'Merseyside derbiju' odigranom u subotu na Anfieldu, čime se momčad Juergena Kloppa bodovno (59) izjednačila s drugoplasiranim Tottenhamom, ali Spursi imaju dvije utakmice manje.

Senegalac Sadio Mane svojim je 13. ovosezonskim pogotkom već u 8. minuti donio prednost Liverpoolu. Međutim, u 28. minuti je Pennington postigao izjednačujući pogodak poslavši loptu iz blizine u mrežu pokraj nemoćnog Mignoleta. Gosti su samo tri minute držali jedan bod, jer je već u 31. minuti Brazilac Philippe Coutinho preciznim udarcem s 15-ak metara svladao Roblesa.


Sadio Mané Goal HD - Liverpool 1-0 Everton 01... by footballderby

Jürgen Klopp je u 57. minuti Manea zamijenio Divockom Origijem, a belgijski napadač je već u 60. minuti pobjegao obrani Evertona i s ruba kaznenog prostora pogodio za 3-1.


kljhsgjkdyfgjxfdgjkfdxkjgfhkf by footballderby

Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren bio je u početnoj postavi Liverpoola i vrlo je dobro obavio svoj posao zaustavljanja Evertonovih napadača. U 40. minuti je zbog grubog i neopreznog starta na Lovrenu žuti karton zaradio Barkley, a naš je nogometaš srećom prošao bez ozbiljnije ozljede te je mogao nastaviti dvoboj.


Amazing Goal Coutinho (2:1) Liverpool vs Everton by ylberenexhipi

Liverpool je ovom utakmicom izjednačio svoj najbolji niz od 13 ligaških utakmica bez poraza protiv Evertona, koji potječe iz 1978. godine.

Također, Liverpool se pobjedom probio na treće mjesto sa 59 bodova, koliko ih ima i drugoplasirani Tottenham, ali uz dvije utakmice manje. I vodeći Chelsea ima dvije utakmice manje i veliku prednost od deset bodova. Četvrtoplasirani Manchester City također je odigrao 28 utakmica, a u njima skupio 57 bodova.

Premiership, 30. kolo:

Liverpool - Everton 3-1

(Mane 8, Coutinho 31, Origi 60 / Pennington 28)

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
08. svibanj 2024 21:49