Goran Sebelic / CROPIX / CROPIX
NIJE MU LAKO OVIH DANA

VIDEO: POGLEDAJTE NAJČUDNIJI GOL HNL-A Nespretnost hrvatskog vratara prešla granice Lijepe naše, njemu nije lako: 'Peh, čisti peh...'

Piše: damir begovićObjavljeno: 24. studeni 2016. 15:49

U prvoj od pet minuta sudačke nadoknade slavonskog derbija Mladen Matković kompromitirao je sve ono dobro što je za svoju momčad napravio u prethodnih sat i pol. Naoko potpuno bezopasna lopta napravila je Cibalijinom čuvaru mreže mnogo problema, prošla mu je kroz noge, a Boban je njegovu nesmotrenost s lakoćom pretvorio u konačnih 2:0.

- Kako preživljavam ove dane? Ah, kako... Napravljena je prava medijska hajka na mene, da sam mlađi i neiskusniji mnogo bih se teže nosio s tim, premda ni ovako nije ugodno. Određenu satisfakciju predstavlja mi činjenica što se to nije dogodilo pri rezultatu 0:0, ali svejedno...

U video na 4.10 minuta

Što se zapravo dogodilo?

- Ništa što se prije mjesec dana nije dogodilo Buffonu ili engleskom reprezentativcu Robinsonu svojedobno na Maksimiru. Peh, čisti peh... Lopta je u ključnom trenutku odskočila, promijenila putanju i napravila mi problem.

Loptu je prema njemu uputio Osijekov veznjak Pušić, Matković se nalazio unutar kaznenog prostora, pa se postavlja pitanje zašto ju Cibalijin vratar nije prihvatio u naručje?

- Igrala se nadoknada, svaka sekunda nam je bila važna, pa sam ju htio što prije ispucati prema naprijed. Bila je fina, lagana sve do trenutka kada se odbila od neravninu... Ostalo znate. Htio sam najbolje, ispalo je najgore.

Pula, 061116.
Stadion Aldo Drosina. 
Utakmica 15. kola MAXtv Prve lige izmedju NK Istra 1961 i HNK Cibalia Vinkovci. 
Na fotografiji: Mladen Matkovic.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Goran Sebelic / CROPIX / CROPIX

Vratarsko prokletstvo

Matković priznaje da je pogriješio, no...

- Griješili su i neki drugi, ali o tome se priča malo ili nimalo. Ali, to je vratarska sudbina, naše prokletstvo, svaka pogreška je vidljiva, nerijetko i fatalna. Inače, Boban je kod te situacije bio u zaleđu, a Škorić nakon prekida, a prije one dijagonale prema Ejupiju uoči prvog gola nije umirio loptu, koliko se razumijem trebalo je ponoviti izvođenje prekida.

Na koga se Matković onako ljutio nakon pogreške kojom je počastio Bobana?

- Sam na sebe. Cijelu utakmicu bio sam koncentriran, obranio sam nekoliko nezgodnih lopti, forma mi je u uzlaznoj putanji i onda ovo...

Matkovićeva pozicija među vratnicama unatoč prošlonedjeljnoj ‘’nezgodi na radu’’ je neupitna. Obavio je razgovor s privremenim šefom struke Sesarom i trenerom vratara Vranjićem, sve misli okrenute su prema Rujevici.

Ondje Matkovića i suigrače očekuje lider kojemu su 11. rujna u Vinkovcima otkinuli dva boda, osvojivši jedan (0:0).

Linker
08. svibanj 2024 22:13