CROPIX
GOST KOMENTATOR

VIDEO: SITUACIJA NA KOJU SU MNOGI NASJELI, PA I SUDAC Hrvatska ostala bez najboljeg igrača, stigla i presuda: 'On je nepravedno isključen!

Hrvatska je potpuno zasluženo pobijedila Island, osim što je zadnja scena isključenja pokvarila tu radost nakon trijumfa. Međutim, uvjeti su bili nenogometni, od praznoga gledališta do lošega terena, a osim toga i protivnik je bio neugodan. PIŠE: DAMIR BURIĆ
Piše: Damir BurićObjavljeno: 13. studeni 2016. 16:58

Sve su to razlozi zbog kojih nismo gledali bolju nogometnu predstavu. Iz ovoga su najvažnija tri boda, a sve ostalo trebalo bi zaboraviti i okrenuti se sljedećoj utakmici protiv Ukrajine koja nam je jako važna. Island nije bio nimalo lak suparnik, karakterom su pokazali borbenost koja ih je odvela do odličnoga rezultata na Europskom prvenstvu. Što se same igre tiče istaknuo bih da je naša desna strana bila puno bolja od lijeve, a za kvalitetnije protivnike moramo imati više simetrije u igri.

Desna strana je odlično funkcionirala od Ćorluke koji daje pasove koji probijaju linije protivnika, pa Vrsaljka koji se ubacuje prema naprijed te Brozovića koji je postigao dva fenomenalna gola.

Njihove prilike dolazile su sve preko naše lijeve strane, pa stoga kažem da bi bilo dobro izbalansirati te dvije strane. Šteta je zbog isključenja Perišića, on je bio naš najopasniji igrač, dosta će nam nedostajati protiv Ukrajine, premda moram naglasiti da je isključen neopravdano. Sudac nije imao dobar kut gledanja, Perišić je startao sa strane, to je bilo maksimalno za žuti karton i ništa više, a k tomu je bilo u 90. minuti utakmice.

Islanđani su odigrali kvalitetno, brzo se otvaraju, a odlični su u defenzivi, te imaju dobre i uigrane akcije kod prekida. Stalno se stvarao dojam nelagode da oni mogu nešto napraviti iz tih akcija. Imali su ih dvije-tri, ali je u jednom navratu Ćorluka odlično reagirao. U prvom poluvremenu su oni bolje otvorili utakmicu, ali mi smo nakon toga postigli pogodak te na taj način imali odličan start. Nije lako igrati po tako lošem terenu i bez domaće publike koja ti može dati impuls.

Gol nam je dao sigurnost, ali osim jednoga Vrsaljkova centaršuta za Perišića i pokušaja Rakitića nismo puno toga napravili u prvom dijelu. U prvom dijelu je nedostajalo dubine i okomitih lopti i utrčavanja. To smo dobili ulaskom Luke Modrića koji je donio sigurnost u pasu te smo imali kvalitetniji posjed. Ovo je veliki korak prema prvom mjestu u skupini, to je jako bitno. Valja pohvaliti Brozovića koji je s krila ulazio u sredinu i na taj način postigao dva gola, a da ga je pri tome Vrsaljko pretrčavao. Toga je falilo na drugoj strani od Josipa Pivarića i to bismo trebali popraviti budući da protivnik analizirajući te može postaviti protuigru.

Linker
17. svibanj 2024 06:12