REUTERS/Henry Romero - RTSK6NE / REUTERS
MERCATO U MAKSIMIRU

VIDEO: SPREMA SE VATRENO LJETO U DINAMU Počeo lov na prava pojačanja: Velika imena stižu Modrima, pregovori počeli, poznate i odštete?

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 14. svibanj 2017. 19:52

Kao što je najavljeno, ovog ljetnog prijelaznog roka Dinamo se primarno misli osnažiti na tri pozicije, mjestu lijevog bočnog, defenzivnog veznog i - napadača! Akcija je već počela, sportski direktor hrvatskoga prvaka Romeo Jozak ne želi da se transferi događaju u posljednji trenutak, navrat-nanos, već unaprijed priprema teren za ljetni šoping.

Otvoreni pregovori

Prema našim saznanjima, Dinamu je vrlo zanimljiv napadač bečke Austrije, Nigerijac Olarenwaju Kayode (24)! I to možemo kazati, vrlo, vrlo zanimljiv, neke vijesti govore da su već počeli preliminarni razgovori o ljetnom transferu. U to se zaista može povjerovati, jer, kako kaže naš pouzdani izvor, kad sportski direktor Jozak uživo dođe pogledati nekog igrača, te kad razgovora s klupskim predstavnicima, onda je stvar ozbiljna.

Dakle, Jozak je sa svojim pomoćnikom Markom Vukelićem i menadžerom Alenom Augustinčićem gledao utakmicu bečke Austrije sa Sturmom u kojoj je Kayode zabio dva pogotka, a nakon toga viđen je u komunikaciji s ljudima iz bečkog kluba. Pričalo se pritom o mogućnosti dolaska Kayodea u plavi dom...

Ovosezonska statistika tog nigerijskog centarfora je prilično impresivna. U austrijskoj Bundesligi zabio je 14 pogodaka, u kvalifikacijama za Europsku ligu 3 pogotka, u Europskoj ligi 2, te u Austrijskom kupu 2 pogotka, Dakle, broj pogodaka za sada je na 21, s tim da je ubilježio i 7 asistencija. Kayode je igrao u selekcijama U-17, U-20 i U-23, a 23. ožujka ove godine debitirao je za seniorsku reprezentaciju Nigerije u prijateljskom ogledu protiv Senegala.

Football Soccer - AS Roma v FK Austria Wien - UEFA Europa League group stage - Group E - Olympic stadium, Rome, Italy - 20/10/16 - AS Roma Juan Jesus in action with FK Austria Wien Olarenwaju Kayode .     REUTERS/Max Rossi
REUTERS/Max Rossi / REUTERS

Puna blagajna

Cijena za Kayodea na Transfermarktu iznosi 2 milijuna eura, što se uklapa u Dinamove gabarite kad su u pitanju financije koje će se investirati u dovođenje ljetnih pojačanja. Naravno, transfer Kayodea nije dogovoren, tek se krenulo u priču, ali po našim saznanjima, moglo bi do njega doći ako sve strane budu zadovoljne.

Iako su već argentinski mediji natuknuli, jučer smo dobili potvrdu na kojeg igrača je Jozak posebno bacio oko za vrijeme svog puta u Argentinu. Radi se o Alexisu Sotu (23), lijevom bočnom igraču Banfielda. Ove sezone odigrao je 16 utakmica za Banfield, također se očito radi o dobrom igraču, jer je igrao za olimpijsku reprezentaciju Argentine na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru prošle godine. Cijena od 1,75 milijuna eura također je od onih koje je Dinamo voljan platiti, jer ovog trenutka modra blagajna izgleda jako dobro i “punašno”.

Alexis Soto
REUTERS/Henry Romero - RTSK6NE / REUTERS

Jozak je Sota gledao na utakmici Banfielda i Quilmesa, po onome što znamo mu se i dopao, a već je obavio neke preliminarne razgovore. Moglo bi se, dakle, dogoditi da ovog ljeta dođe Soto, a ode - Sosa!

Naši izvori spomenuli su još neka imena na koja Dinamo obraća pozornost, ali te priče su tek započete, dok se Kayode i Soto u cijelom kontekstu spominju kao ozbiljna priča koja je bi na koncu i mogla biti ispričana.

Linker
02. svibanj 2024 04:02