Soudani i Sammir
 Damir Krajac / Hanza Media
SPORNI TRENUTAK

VIDEO: STRUČNA ANALIZA DONIJELA SUD Evo kako su Dinamova legenda i Uefin kontrolor vidjeli sporni, nedosuđeni penal u 'derbiju desetljeća'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. travanj 2017. 20:48

Veliki derbi Rijeke i Dinama na Rujevici zabvršio je bez pobjednika rezultatom 1:1, a kako je to već i uobičajeno, nakon velike utakmice podigne se i velika prašina zbog nekih problematičnih odluka suca.

Situacija o kojoj se priča nakon derbija je ona iz sudačke nadoknade kada je u duelu Leškovića i Andrijaševića u šesnaestercu Dinama, veznjak Rijeke pao, a sudac Mario Zebec samo odmahnuo rukom.

"A gledajte, svatko je tu subjektivan. Da sam ja uz momčad za koju je to trebao biti penal, i ja bih se bunio i rekao da je penal. Da sam uz momčad na suprotnoj strani, govorio bih da to nije bio intenzitet prekršaja dovoljan za penal. Mislim da je sudac dobro sudio derbi i bez obzira na tu situaciju, koja je sigurno dvojbena, odradio odličan posao", rekao je Igor Cvitanović gostujući na HNTV pa dodao:

"Ono što se meni ne dopada je to što su se igrači Rijeke praktički za svaki prekršaj koji su napravili bunili. To je krivo. Ne bi se trebali toliko buniti jer se stvara loša atmosfera i radi se ogroman pritisak na suca koji tako puno lakše griješi. Treba samo razmišljati o svojoj igri. Rijeka, kada razmišlja samo o svojoj igri, izgleda jako dobro", rekao je Cvitanović pa zaključio:

"Ometanje tuđe igre kao takvo je u redu. Prihvatljivo je i to je zapravo dokaz da igrači slušaju svog trenera i da trenerove riječi dolaze na plodno tlo."

Suđenje je komentirao i Uefin kontrolor Mirosalv Vitković.

"Nije mi jasno zašto se spominje suđenje u negativnom kontekstu jer to stavlja crnu sliku na odlično odsuđenu utakmicu. Kontakta je u toj situaciji bilo, ali igrač Dinama je samo stavio ruke na protivničkog igrača koji je, kad je vidio da ne može doći do lopte, iskoristio taj dodir i pao ne bi li iznudio najstrožu kaznu. Dakle, po meni je sudac donio odličnu odluku što nije svirao penal."

Linker
03. svibanj 2024 10:22