Marcelo Brozović
 Valerio Pennicino/Getty Images
DERBI SERIE A

VIDEO: TAKO TO IZGLEDA KAD HRVATI KOLO VODE Kakva golijada u Milanu: Predivan pogodak Brozovića, Kalinić zabio na asistenciju Badelja

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. studeni 2016. 22:16

Hrvatski nogometni reprezentativci Marcelo Brozović i Nikola Kalinić bili su strijelci za Inter, odnosno Fiorentinu u posljednjem dvoboju 14. kola talijanskog prvenstva u kojemu je Inter na San Siru slavio sa 4-2 (3-1).

Brozović je doveo Inter u vodstvo već u 3. minuti sjajnim udarcem pod gredu sa 15 metara, a u 9. minuti već je bilo 2-0 za "crno-plave". Ivan Perišić je probio lijevi bok, njegov ubačaj u peterac gostujući vratar Tatarusanu uspio je tek kratko odbiti, ali samo na nogu Candreve koji je povisio na 2-0. Kada je Icardi u 19. minuti pogodio za 3-0 izgledalo je kako je utakmica odlučena, a Perišić je samo minutu potom imao odličnu šansu i za 4-0 no nije bio precizan.

Mogući povratak Fiorentine nagovijestio je Kalinić koji je u 37. minuti lijepo primio dugu loptu Milana Badelja i potom rutinski svladao Handanoviča.

Na samom kraju prvog poluvremena Fiorentina je ostala s igračem manje zbog crvenog kartona Rodriguezu, ali i takvi su gosti u nastavku uspjeli smanjiti na 3-2 golom Iličića (62) i nekoliko puta zaprijetiti izjednačenjem.

Perišić je u 66. minuti pogodio vratnicu i tako propustio drugu veliku priliku za pogodak, no upravo nakon još jedne njegove odlične akcije i udarca sa 10-ak metara u prvoj minuti sudačke nadoknade Tatarusanu je odbio loptu na nogu Icardija koji je postavio konačni rezultat.

Brozović i Perišić odigrali su svih 90 minuta za Inter kao i Kalinić i Badelj za Fiorentinu, dok je Hrvoje Milić odigrao prvo poluvrijeme za goste.

Inter je ovom pobjedom preskočio Fiorentinu na ljestvici, sada je osmi sa 21 bodom, a Fiorentina je deveta sa 20 i utakmicom manje.

Igrači Napolija su još jednom kiksali odigravši samo 1-1 (1-0) na svom San Paolu protiv Sassuola. Domaće je sjajnim pogotkom u vodstvo doveo Insigne (42), a bod gostima donio je Defrel (82). U samoj završnici igrači Napolija su pogodili gredu i stativu, no nisu uspjeli ostvariti planiranu pobjedu.

Ivan Strinić odigrao je čitavu utakmicu za Napoli, koji je sada sedmi na ljestvici sa 25 bodova, koliko ima i šesti Torino, dok je Marko Rog i ovu utakmicu odgledao s klupe za pričuve.

Sassuolo je ostao 16. sa 14 bodova.

Na vrhu je Juventus sa 33 boda, četiri manje imaju Roma i Milan.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

------------------------------------------------------------------------

INTER - FIORENTINA 4:2 (Brozović 3', Candreva 9', Icardi 18', 90' / Kalinić 37', Ilićić )

INTER: Handanović - D'Ambrosio, Ranocchia, Miranda, Ansaldi - Brozović, Kondogbia - Perišić, Banega, Candreva - Icardi

FIORENTINA: Tatarusanu - Salcedo, Rodriguez, Astori, Milić - Valero, Badelj - Bernardeschi, Iličič, Tello - Kalinić

GOOOOL 67. minuta - Iličič je zabio za goste i dao nadu Fiorentini da do kraja utakmice može barem do izjednačenja

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

GOOOOL 37. minuta - Odličnu loptu poslao je Badelj za Kalinića koji je u svom stilu prevario Handanovića i dao malu nadu gostima iz Firence

GOOOOL 18. minuta - Icardi se na odličan način oslobodio svog čuvara i s desetak metara poslao loptu ispod Tatarusanua za povećanje vodstva

GOOOOL 9. minuta - Perišić je ubacio na pet metara, a nakon što je Tatarusanu malo dotaknuo loptu ona se odbila do Candreve koji povećava vodstvo Intera

GOOOOL 3. minuta - Nakon odbijanja u kaznenom prostoru, lopta je stigla do Brozovića koji ju je s desetak metara odmjerenim udarcem poslao u gornji lijevi kut za vodstvo

1. minuta - Utakmica je počela!

------------------------------------------------------------------------

Linker
04. svibanj 2024 01:24