CROPIX
TEŽAK PUT GOLMANA

VRATAR KOJEM U HAJDUKU NISU DUGO VJEROVALI Rad, rad i samo rad: Od Junaka i Novalje, preko Karlovca do apsolutnog rekordera

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 28. prosinac 2016. 15:55

Lovre Kalinić pravo je Hajdukovo dijete, ali i jedan od onih koji su se mukotrpno probijali do statusa prvog golmana na Poljudu. Nakon što je prošao klasična kaljenja u sinjskom Junaku i Novalji, Kalinić se u ljeto 2011. godine konačno vratio na Poljud u statusu zamjene za Danijela Subašića. Budući da je Subašić već u siječnju 2012. otišao u Monaco, logično je bilo da šansu dobije i Lovre, koji je već tada bio standardni golman U-21 selekcije.

Međutim, na Poljudu su mislili drugačije, pa su iz Šibenika doveli Gorana Blaževića, dok je Kalinić otišao na novu posudbu, ovaj put u Karlovac, koji je u to vrijeme bio prvoligaš. Tih je nekoliko mjeseci u Karlovcu Kalinić sjajno iskoristio, Hajduk ga je u ljeto opet povukao, ali punih godinu i pol dana ostao je Blaževićeva zamjena.

Zagreb, 021016. 
Stadion Maksimir.
Nogometna utakmica 11. kola MAXtv Prve lige, 11. kolo, izmedju GNK Dinamo i HNK Hajduk. 
Na fotografiji: Lovre Kalinic .
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX

Nakon što je u jesen 2013. godine postao prvi golman Hajduka, karijera mu je išla samo uzlaznom putanjom. Brzo je postao reprezentativac, na Svjetsko prvenstvo u Brazil nije išao samo zbog ozljede. U siječnju ove godine već je imao gotov transfer u Aston Villu težak nevjerojatnih 6,5 milijuna eura, ali tada se ispriječila radna dozvola.

Linker
30. travanj 2024 12:35