Na fotografiji: Vedran Matosevic, Tihomir Novak.
 Foto: Damir Krajac / CROPIX
DAN ODLUKE

ZAVRŠNI ČIN MALONOGOMETNOG SPEKTAKLA, DANAS VELIKO FINALE 46. IZDANJA KUTIJE ŠIBICA Zagrebački okršaj iznjedrit će premijernog pobjednika

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 30. prosinac 2016. 12:19

Stigli smo do završnog čina 46. Kutije šibica, danas ćemo imati novog pobjednika najvećeg malonogometnog turnira u Hrvatskoj. U finalu se sastaju momčadi Poliklinike Milojević i Pizzerije Stari Zagreb, dakle gledat ćemo zagrebačko finale, u krajnjoj liniji, možemo reći i zasluženo, posebno kad je Poliklinika Milojević u pitanju.

Momčad satkana od igrača Futsal Dinama cijeli je turnir odigrala na visokom nivou, izuzevši susret osmine finala protiv P&F Zaštite kad su dalje prošli tek nakon izvođenja kaznenih udaraca, ali većina haklera kaže da se Kutija ne može osvojiti ako barem jednu utakmicu ne prođete na penale.

Jedna od glavnih uzdanica Poliklinike Milojević bit će iskusni Matija Đulvat, koji će danas odigrati dva finala zaredom, prvo veteransko, a onda će Polikliniku pokušati odvesti na tron.

- Nema doziranja, idemo na glavu, prvo jedna utakmica pa druga, dat ću sve što imam - kazao je za početak Đulvat.

Dobro, što se tiče glavnog dijela turnira, igrate veoma dobro, dokaz je tome i trijumf nad braniteljem naslova, ali posao još uvijek nije završen, ono najvažnije tek slijedi.

- Naravno da nije, od prvog nam je trena cilj osvojiti, Cvjetno već dugo nastupa na Kutiji, uvijek smo bili blizu, mislim da je vrijeme da napravimo taj zadnji korak.

U polufinalu ste izbacili branitelja naslova, oduševili ste igrom, a posebice svojom borbenošću i zalaganjem...

Zagreb, 271216.
Dom sportova, dvorana II.
Kutija sibica, druga polufinalna utakmica glavnog turnira  Amoz-Fingal d.o.o.  -   Pizzeria Stari Zagreb -  Borongaj Lugovi.
Na fotografiji:   slavlje Pizzeria Stari Zagreb -  Borongaj Lugovi.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX

- Skupili smo dobru škvadru, znamo se dosta dugo, neki su od nas zajedno nastupali u Uspinjači i Alumnusu - Penava, Grbeša, Matošević, ja... Nekima će u našim redovima, ako pobijedimo, to biti prva osvojena Kutija, pa vam je jasno zašto dečki ovako lete po terenu...

Jeste li možda očekivali da će u finalu na drugoj strani biti Slovenci?

- Na Kutiji veliku stvar igra, kako bih rekao, škvadra. Dečkima iz Zagreba to puno više znači, to je teško opisati. S Kanjuhom, koji je s nama u klubu, razgovarali smo i zaključili da smo mi, oni i Dobermann tu negdje, a da je Amoz ipak favorit broj jedan, no nadali smo se da se mi možemo naći u finalu.

Dobro, par riječi o protivniku...

- Njima to znači jednako koliko i nama, ovo im može biti kruna svega. Utakmica će sigurno biti tvrda, tko bude više inspiriran imat će prednost, to je finale, sve je moguće...

Iskustvo je presudno

Dojam je da je iskustvo na vašoj strani, a to zna biti presudno u ovakvim utakmicama.

- Pa u principu je, ali vratit ću se malo unazad: mi smo imali 21 godinu, na suprotnoj smo strani imali Prosinečkog, Marića i ostatak društva, pa smo svejedno slavili. Naravno, iskustvo igra svoju ulogu u svemu tome, no i oni imaju nekolicinu igrača koji su prošli sito i rešeto. Dakle, sutra će biti najvažnije kako se uđe u utakmicu, tko bude čvršći, odlučniji - zaključio je Đulvat pa se nakratko osvrnuo na veteransko finale.

Zagreb, 271216.
Dom sportova, dvorana II.
Kutija sibica, prva polufinalna utakmica glavnog turnira  CB Dobermann  -  Poliklinika Milojevic - Glamur Krizevci.
Na fotografiji:  slavlje Poliklinika Milojevic - Glamur Krizevci.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX

- Imamo jaku momčad, slijedi repriza prošlogodišnjeg finala, IPA je čvrsta momčad, mi smo oslabljeni za Franju, Hertla i Marića, ali imamo dovoljno kvalitete da osvojimo naslov.

Pizzerija Stari Zagreb, možemo to reći, provukla se u finale, ali isto tako možemo reći da je, u suštini, zasluženo tu gdje jest. U finalu će ih predvoditi Davor Kanjuh, koji jedan od najzaslužnijih što igraju veliko finale.

- Igramo dobro cijeli turnir, malo nas je u polufinalu i sreća pomazila, ali to je Kutija, bez doze sreće ne možete napraviti dobar rezultat - rekao je Kanjuh pa nastavio:

- Mi smo kvartovska ekipa koja na okupu igra sedam-osam godina i ovo je za nas velik uspjeh.

Finale protiv Cvjetnog, koji igra na visokom nivou cijeli turnir...

- U finalu čekaju moji iz Dinama, zasluženo su došli u finale, bit će borba kao i svaku utakmicu, šanse su 50:50.

Prije vaše polufinalne utakmice pitali smo Vedrana Matoševića koga bi radije u finalu, rekao je vas, to vam je sigurno dodatan motiv...

- On je moj veliki prijatelj, oni su htjeli nas, mi njih i to je to, sad ćemo vidjeti tko će biti uspješniji - zaključio je Kanjuh.

Linker
02. svibanj 2024 04:36