SD čitatelj
'NIŠTA IM NIJE SVETO'

ZDRAVKO MAMIĆ O TRANSPARENTU KOJI JE SABLAZNIO HRVATSKU 'To je teror manjine nad većinom!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. lipanj 2016. 14:13

Prvi dopredsjednik Izvršnog odbora HNS-a, Zdravko Mamić gostovao je u emisiji 'Bujica' povodom pobjede Hrvatske nogometne reprezentacije nad Turskom.

Mamić se, između ostalog, osvrnuo na transparent s čiovskog mosta 'Sve izgubili dabogda', kojim je dio navijača uputio poruku Vatrenima uoči prve utakmice na EURU, piše Slobodna Dalmacija.

- To je proizvod izjava Petrova, Milanovića, Jovanovića… To je proizvod onih koji dijele Hrvatsku. To je proizvod onih koji zloupotrebljavaju Hajduk u postizanje svojih mračnih ciljeva. Dalmatinci su cvijet hrvatstva, pošteni i čestiti ljudi i nemojmo brkati Dalmaciju i Dalmatince s takvim događajima. Nemojmo brkati Hajduk s time. Krivci su političari ljevičari i Orjuna koja se uvukla u Udrugu 'Naš Hajduk'. Torcida je cvijet hrvatstva, ali “Naš Hajduk” je Orjuna koja se nametnula Torcidi i Hajduku - pa i Baldasaru.

- Baldasar se čak boji napraviti navijačku fan zonu u Splitu za ovo prvenstvo! Dolje vlada teror manjine nad većinom. Ohrabreni su snagom ljevice koju je ona demonstrirala u prošlom mandatu, sada se nadaju povratku na vlast i pucaju iz svih oružja. Ništa im nije sveto, pa tako ni Hrvatska.

Prvi dopredsjednik Izvršnog odbora predviđa ulazak reprezentacije u drugi krug.

- Od 11 mogućih svjetskih i europskih prvenstava, od kada je Hrvatska samostalna država, Hrvatska nogometna reprezentacija je sudionik u 9 završnica. Samo su tri europske sile u tom rangu i mi imamo i te kakvih razloga biti ponosni, no oni koji bi trebali i mogli pomoći u stvaranju boljih uvjeta za hrvatske sportaše i nogometaše – to ne čine. Mi smo jednostavno čudo! Kad vi pobjedite Turke koji imaju 80 milijuna ljudi, koji su prošle godine imali drugi BDP na svijetu, oni su tako brzo rastuća sila, a mi ih tako ponizimo pred očima cijeloga svijeta!

Linker
08. svibanj 2024 23:56