CROPIX
OTKRIO MOTIVE

ŽELJKO SOPIĆ MISTERIOZNO NAPUSTIO DINAMO 'Stvari su vrlo jednostavne, bilo je puno stresnih situacija... pa pet godina sam stalno u žrvnju'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 08. studeni 2016. 09:33

Željko Sopić otišao je iz Dinama. Svojim putem, kaže da sad slijedi trenerska nadogradnja, novo izučavanje nogometne igre, napredovanje i upijanje novih znanja.

Pomoćnik, prvo Zlatka Kranjčara, pa Ivajla Peteva, a između toga trener na tri utakmice u tri natjecanja, Kup (Veli vrh 5:0), HNL (Lokomotiva 1:0) i Juventus (0:4) odlučio se za napuštanje maksimirskog kluba. Zašto?

Teorije zavjere

- Nema tu nikakve priče. Stvar je zapravo vrlo jednostavna. Nakon pet godina rada želim se kratko odmoriti, u glavi posložiti neke stvari. To je to, zaista nema ništa drugo na tu temu. Znate da ja nemam problema s bilo kakvim izjavama i da nikad ništa ne skrivam ili zamatam u celofan. Jedina istina je ovo što sam vam sada rekao - kaže Sopić.

Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Naravno da su odmah krenule priče kako ga je zapravo maknuo Ivajlo Petev, jer budimo realni, malo tko bi otišao iz Dinama, s dobrog i zanimljivog posla kakav je imao Sopić.

- Jasno mi je da odmah kreću priče, tako to biva, ništa neočekivano. Uvijek se kod nas traži nešto iza kulisa, uvijek se pojavljuju teorije zavjere. Međutim, moram kazati da je Ivajlo Petev maksimalno korektan, super čovjek, s njim sam zaista fenomenalno surađivao. Dakle, da još malo pojačam. S trenerom Petevom nemam nikakvih nesporazuma, nikakvih sukoba, naš je odnos korektan, naravno da svaki trener ima svoj pogled na nogomet i situaciju, pa ni mi ne gledamo isto na svaki problem, ali doista Petev nema veze s ovom mojom željom i odlukom. Dakle, ne da sam s Petevom bio u dobrim odnosima, nego u sjajnim! U Dinamu su odnosi između trenera i pomoćnika generalno dobri, puni uvažavanja, a ja sam s njim bio još stepenicu više u tim odnosima.

Ipak, mora se priznati da je malo neočekivano. Ne odlazi se samo tako iz Dinama, mlad ste trener, a kažete da trebate malo odmora...

- Neke stvari se nagomilaju... Pet godina sam stalno u žrvnju, u dogovoru s ljudima u klubu sam otišao, želio sam se malo maknuti. Prvo Rudeš, pa druga momčad, pa pomoćnik Cici, sada Petevu.... S Kranjčarom sam ušao u Ligu prvaka, pa sam sâm vodio tri utakmice, bilo je tu dosta stresnih situacija. Onda ti dođe da malo prodišeš, da se malo odmoriš, uzmeš zraka za dalje. Ja se samo mogu zahvaliti kompletnom klubu koji je imao povjerenje u mene. Sa svima sam imao idealan odnos.


Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Tko živ, tko mrtav

Hoćete li se nakon odmora vratiti u Dinamo ili ćete krenuti u samostalnu karijeru?

- Još u ovom trenutku nisam razmišljao o daljnjim planovima. Vidjet ću što ću i kako ću u budućnosti, stvarno u ovom trenutku ne znam, tko živ, tko mrtav... Zasad sam još u Dinamu, hoću li nekamo drugamo, hoću li se vratiti u stožer, stvarno vam ne mogu reći. Sad prvo odmor, pa daljnje učenje, tko zna što će biti za koji tjedan, mjesec. Ali sigurno da ću tražiti daljnju trenersku izobrazbu, želim se nadograđivati u ovom poslu. Mislim da će mi ovo razdoblje odmora dobro doći, jer ovo je zaista stresan posao

Linker
02. svibanj 2024 21:02