Ranko Šuvar / EPH
ODLAZAK TRENERA

ZORAN MAMIĆ U SUZAMA SE OPROSTIO OD DINAMA 'Posljednji događaji oko moje kćeri su prelili čašu'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 24. lipanj 2016. 16:28

Zlatko Kranjčar predstavljen je u Maksimiru, od petka je novi trener Dinama. No, prvo je riječ zaslužio bivši trener i sportski direktor Zoran Mamić, suznih se očiju oprostio se Dinama.

"Zahvaljujem se svima u klubu što mi je Dinamo omogućio tih 11 naslova, kao igraču treneru i sportskom direktoru, da se izgrađujem kao osoba. U pomiješanim osjećajima sretan sam što dolazi Cico, koji je i meni bio trener, koji je osvojio prvu duplu krunu, ikona kluba i grada, želim da napravi još koju stepenicu više."

"Mogu biti ponosan na ono to sam ostavio - rekao je Mamić i onda otkrio razloge odlaska.

"Izuzetno mi je teško bilo donijeti odluku, ali sam procijenio da je za moju obitelj i mene to najbolje rješenje. Posljednji događaj koji je bio oko moje kćeri je prelio čašu i ja sam odlučio da trebam otići. Imao sam zadnjih godinu dana vrlu tešku godinu i to smo izgurali na najbolji način i ne mislim da ne bih mogao i dalje, ali odlučio sam zbog obitelji. Čeka me jedan od najvećih klubova u Aziji, koji ima puno navijača i koji žele trofeje, znam što me čeka, znamo kakva je zemlja Saudijska Arabija. Ali, vjerujem da možemo ostvariti ciljeve i pravi rezultat i da ćemo otvoriti prostor i za ostale trenere.

Glavni direktor kluba Tomislav Svetina označio je novoga trenera krajem jednog i početkom novog razdoblja u Dinamu.

"Događa se nešto veliko. Miješani su osjećaji, završava najuspješniji niz u povijesti, rastajemo se od Zorana, za kojega je vezano zadnjih 11 godina dominacije, svi trofeji, tri Lige prvaka, sedam Europskih liga... Sad dolazi Cico, vjerujem da će nastaviti tamo gdje je stao Zoran."

Što mislite o povratku Cice Kranjčara u Dinamo?

Stiže i 12. , uzastopni naslov prvaka

Čemu promjena, Mamić je imao sve pod kontrolom

Bilo je i boljih opcija

Linker
04. svibanj 2024 00:36