REUTERS/Nacho Doce / REUTERS
ZA NE POVJEROVATI

NOVI ČAVAO U LIJES JEDNOG OD NAJSLAVNIJIH SVJETSKIH STADIONA Nekada je pričao sjajne priče, a danas više nema ni za režije

Piše: Filip OžboltObjavljeno: 05. veljača 2017. 10:25

Nema struje na stadionu Maracana u Riju zbog nepodmirenih dugova prema opskrbljivaču po imenu Svjetlost. Struja je ugašena prije tjedan dana, a opskrbljivač napominje da će ostati tako dok netko ne podmiri dugove.

Konzorcij koji održava stadion trebao bi platiti dugovanja, iako oni to negiraju. Dio dugova pripada i organizatorima Olimpijskih igara u Riju, koji su stadion koristili za ceremoniju otvaranja i zatvaranja natjecanja te za potrebe nogometnog turnira.

Legendarna Maracana, na kojoj su odigrana dva finala svjetskog nogometnog prvenstva (1950. i 2014) je devastirana. Iz loža su ukradeni televizori, na tribinama nedostaju sjedalice, teren je smeđ jer se trava ne zalijeva zbog nedostatka vode, dok se na stadionu u dogledno vrijeme ne planiraju nikakvi događaji.

An aerial view of Maracana Stadium shows the turf dry, worn and filled with ruts and holes in Rio de Janeiro, Brazil, January 12, 2017. REUTERS/Nacho Doce
REUTERS/Nacho Doce / REUTERS

Linker
09. svibanj 2024 11:03