REUTERS
BORDERCROSS

NOVI FANTASTIČAN USPJEH Bruno Bošnjak ušao u finale Svjetskog kupa u snowboardu

Piše: HinaObjavljeno: 09. ožujak 2017. 16:35

U finalu Svjetskog kupa u snowboardu, discipline bordercross, koje se održava u korejskom Yongpyong Alpine Centre nedaleko od Pyeong Changa sutra će kao prvi hrvatski sportaš s invaliditetom u snowboardu nastupiti Bruno Bošnjak.

Bošnjaka 12. ožujka očekuje i nastup u bankslalomu, a u obje discipline je kandidat za najviše plasmane.

"Zadovoljan sam nastupom na IPC Svjetskom prvenstvu u snowboardu u kanadskom Big Whiteu gdje sam unatoč ozlijedi ramena osvojio peto i šesto mjesto u disciplinama bordercross i bankslalomu. Ovogodišnje finale Svjetskog kupa biti će mi pravi test za nastup na 12. zimskim paraolimpijskim igrama u Pyeong Changu gdje vjerujem da ću uči u konkurenciju za borbu za odličja. Naporno sam trenirao s trenerom Filipom Dobrinićem na terenima nedaleko od austrijskog Lienza gdje trenutno živim i studiram. Kako sam se snowboardom bavio i prije mog invaliditeta ugodno sam iznenađen njegovim napretkom među osobama s invaliditetom", kazao je prije odlaska u Pyeong Chang, Bruno Bošnjak.

Završnica Svjetskog kupa, na kojoj će nastupiti 47 natjecatelja iz 17 zemalja, bit će za domaćine 12. zimskih paraolimpijskih igara 2018. posljednji test organizacije Igara.

Linker
04. svibanj 2024 19:48