Reuters / Phil Noble / REUTERS
OKRŠAJ DIVOVA

VIDEO, FOTO: OVAKAV SPEKTAKL MOŽE PONUDITI SAMO ENGLESKA Ludnica na Old Traffordu: City svladao United u najskupljoj utakmici u povijesti nogometa

Teško će biti u nastavku sezone nadmašiti 172. manchesterski derbi. U poslastici koju je svaki zaljubljenik u nogomet samo mogao poželjeti pobjedu je odnio Manchester City (2:1). Bila je to ujedno i 50. pobjeda 'nebesko plavih' protiv 'crvenih vragova'.
Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 10. rujan 2016. 10:26

------------------------------------------

MANCHESTER UNITED - MANCHESTER CITY 1:2 (Ibrahimović 42'/ De Bruyne 15', Iheanacho 35')

MANCHESTER UNITED: De Gea - Valencia, Bailey, Blind, Shaw - Fellaini, Pogba - Lingard, Rooney, Mkhitaryan - Ibrahimović

MANCHESTER CITY: Bravo - Sagna, Otamendi, Stones, Kolarov - Fernandinho - Nolito, David Silva - De Bruyne, Sterling - Iheanacho

-----------------------------------------------------------------------------------

Prvi dvoboj Mourinha i Guardiole na novim premierligaškim adresama ostat će zapamćen pod radnim naslovom "Pep and the City". 45-godišnji Katalonac protutnjao je, naime, Old Traffordom pored astronomski skupe Unitedove momčadi i pobijedio usprkos vlastitom vrataru Claudiju Bravu, koji je na premijeri u dresu novog kluba dao sve od sebe da kompromitira rezultat; stupidnim haklerskim minijaturama neprestano je kuhao opasnost u vlastitom kaznenom prostoru, izletio je u prazno i počastio Ibrahimovića jeftinim pogotkom, skrivio prekršaj za jedanaesterac na Rooneyu što je sudac Clattenburg odlučio ignorirati, ali na koncu ipak nije uspio ugroziti pobjedu "građana"...

Čileanski golman koji je upravo sletio iz Barcelone kako bi zamijenio tehnički "nedovršenog" Joea Harta bio je zapravo jedina slaba točka u sastavu Man Cityja, koji je odigrao savršeno prvo poluvrijeme, takvih 45 minuta da bi neupućen netko lako zamijenio Man United za Burnley ili Sunderland. "Blue Moon" je sakrio loptu domaćinu, razvlačio njegove linije, strpljivo isisavao energiju iz domaće momčadi i vrlo brzo pretvorio meč u simultanku. Egzekucija već u 15. minuti stigla je kao zaslužena nagrada za bolju momčad, iako je do pogotka City stigao na netipičan način, akcijom u tri poteza.

Kolarov je s ruba kaznenog prostora ispucao loptu duboko u suparnikovu polovicu, Iheanacho u skoku nadvisio Valenciju i glavom lansirao u prostor De Bruynea. Unitedov stoper Blind nonšalantnim je istrčavanjem dopustio krilnom napadaču da mu skine loptu s vrha kopačke, produži prema kaznenom prostoru i rutinski je pospremi u kut udarcem sa desetak metara. Dvadesetak minuta poslije De Bruyne se revanširao mladom nigerijskom centarforu kada je izvrtio dvojicu braniča, iskosa sa desetak metrara zatresao vratnicu i na pladnju servirao "otpadak" Iheanachu.

Nakon drugog gola grogirani Mourinho pet minuta je preživljavao na konopcima, zreo za novo odbrojavanje, ali onda je Bravo iznenada "biserom" počastio Ibrahimovića. Cityjev vratar u neuvjerljivom je istrčavanju natrčao na blok dvojice suigrača i ispustio loptu koju je Zlatan znalački poluvolej udarcem sa 15 metara spakirao u nebranjenu mrežu. Odjednom je to postala gusta utakmica...

U nastavku igre Man United je agresivnijom igrom u početnih petnaestak minuta ugurao City u kazneni prostor, Rashford je unio puno agilnosti i napadačke kreacije, ali osim opravdano poništenog Ibrahimovićeva gola, Mourinho zapravo nije ozbiljno primirisao izjednačenju. City je bio bliže trećem pogotku kojim bi ovjerio pobjedu, ali Nolito i Silva su zapucali obećavajuće prilike.

------------------------------------------------------------------

Liverpool bez Lovrena pregazio aktualnog prvaka!

Nogometaši Liverpoola s uvjerljivih su 4-1 (2-1) svladali aktualne engleske prvake Leicester City u posljednjoj utakmici subotnjeg programa 4. kola Premier lige.

Frimino je u 13. minuti otvorio, a u 89. minuti zaključio golijadu momčadi Juergena Kloppa pred više od 50.000 gledatelja na proširenom i obnovljenom Anfieldu. Mane (31) i Lallana (56) bili su preostali strijelci za Liverpool, dok je jedini pogodak za 'lisice' postigao Jamie Vardy nakon pogreške Liverpoolovog braniča Leive.

Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren nije bio u sastavu Liverpoola jer je na treningu dan uoči dvoboja dobio nezgodan udarac u desno oko koje mu je bilo potpuno zatvoreno i natečeno. No, pretrage su pokazale da hrvatski stoper nije pretrpio potres mozga.

Liverpool se drugom ovosezonskom pobjedom probio na peto mjesto, dok je Leicester pao na 15. mjesto s četiri boda.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
19. svibanj 2024 18:48