Hanza Media
NOVI IZAZOVI

ODLAZAK NA BOSPOR Bivši trener Dinama prihvatio ponudu turskog povratnika u najviši rang

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 28. kolovoz 2016. 14:37

Adanaspor, turski prvoligaš koji se upravo ovog ljeta vratio u najviši rang, dovodi za trenera Krunoslava Jurčića. U subotu smo tijekom poslijepodneva dobili informaciju iz Turske - Jurčić je sletio u Istanbul na utakmicu Kasimpasa - Adanaspor, koja se igrala od 18.30, te treba finiširati pregovore i potpisati ugovor. Prema našem izvoru, načelno je posao dogovoren, ostalo je tek perfektuirati neke detalje.

Engin Ipekoglu, negda vrlo poznati vratar Fenerbahčea, doveo je Adanu u elitu, ali je podnio ostavku nezadovoljan transfernom politkom kluba. Tražili su trenera na raznim stranama, a ključnu ulogu da se okrenu Jurčiću odigrao je Emir Dizdarević, čovjek koji je godinama organizirao zimske pripreme brojnih hrvatskih i drugih klubova u Turskoj. On im je preporučio Jurčića i Kruno se jučer našao na Bosporu. Iako su pojedini mediji pisali da bi karijeru mogao nastaviti u Sarajevu, Turska je svakako veći izazov.

Zagreb, 210813. 
Stadion Maksimir.  
Press konferencija nakon utakmice GNK Dinamo Zagreb - FK Austrija Bec. 
Na fotografiji: Trenar Dinama Krunoslav Jurcic. 
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Krunoslav Jurčić

Adana je u prvu ligu krenula domaćim porazom od Bursaspora, a zanimljivo je da se njihov stadion, kao i onaj Istanbul Basaksehira zove - “Fatih Terim”. To dovoljno govori tko je i kakav ugled u Turskoj ima izbornik njihove reprezentacije, koji je rođen upravo u Adani.

Turske pohvale

Potpiše li Jurčić, a što se čini vrlo realnim, iako se nikad ne zna do nije sve na papiru, nadmetat će se s Igorom Tudorom; međusobnu utakmicu Adana i Tudorov Karabukspor imaju 19. listopada u Adani.

Dakako da su se Turci raspitivali na raznim stranama o Jurčiću, tako su nazvali i suradnika Sportskih novosti iz Istanbula Vedata Vatansevera.

- Iz Adane su me pitali za Jurčića, rekao sam im da je vrhunski trener. Čak i da nisam siguran da će pristati na njihovu ponudu - otkrio nam je Vedat.

Inače, Jurčića i dalje spominju u Mariboru. Bili smo u četvrtak na utakmici Maribora i Gabale u kvalifikacijama za Europsku ligu, a jedan stariji domaći navijač iza nas, nezadovoljan zbivanjima na terenu, komentirao je:

- Dok je Kruno bio trener, zabijali smo pet komada, sad ne možemo ni dva. Ali posvađao se sa Zahovičem, a Zahovič je ovdje kao Mamić u Dinamu, tko se s njim zakači bivši je. Srećom, vidjeli smo na primjeru Dinama da se Kruno voli vraćati - pričao je Mariborčanin.

Čini, ovog časa, ipak ne.

Linker
07. svibanj 2024 15:38