THOMAS KIENZLE Afp
NESVAKIDAŠNJE UPUTE

Kako izbjeći provokacije? Iz samog vrha stigao savjet: Držite se podalje, izbjegavajte svaki kontakt s njima

Prema njihovim preporukama, svaki kontakt s "predstavnicima država agresora" se treba izbjegavati
Piše: SNObjavljeno: 05. svibanj 2024. 13:58

Čelnici Međunarodnog olimpijskog odbora pozvali su ukrajinske sportaše da ne kontaktiraju s ruskim i bjeloruskim kolegama na nadolazećim Olimpijskim igrama koje će se od 26. srpnja do 11. kolovoza održati u Parizu.

Ukrajina je zaprijetila bojkotom Igara nakon što je MOO odlučio da se Rusi i Bjelorusi koji otvoreno ne podupiru invaziju na Ukrajinu i nemaju veze s vojskom mogu natjecati kao neutralci. Naposljetku su ipak odlučili sudjelovati na Igrama.

No, prema preporukama objavljenim u četvrtak, svaki kontakt s "predstavnicima država agresora" unutar i izvan olimpijskih borilišta se treba izbjegavati. Time se žele zaustaviti moguće "provokacije".

Ukrajinski sportaši također ne bi trebali sudjelovati u raspravama s olimpijcima iz Rusije i Bjelorusije na društvenim mrežama, rekao je Ukrajinski olimpijski odbor. Za ceremonije dodjele medalja, Ukrajinci se pozivaju da se drže podalje od Rusa i Bjelorusa i izbjegavaju dijeljenje fotografija ili videa.

Ukrajinski sportaši također bi se trebali suzdržati od zajedničkih konferencija za novinare, intervjua i prijenosa uživo, osim ako se to izravno ne odnosi na natjecanja. U daljnjoj preporuci, Olimpijski odbor Ukrajine želi da njegovi sportaši prijave kršenja zahtjeva neutralnosti od strane Rusa i Bjelorusa.

Linker
05. svibanj 2024 13:58