Getty Images
PRAVA ATRAKCIJA NA TRAVNJAKU

OKRŠAJ KOJI ĆE RAZBUDITI HRVATE U DOMOVINI I SVIJETU Mlada nada preko noći postala tajni adut za zaustavljanje Luke Modrića!?

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 07. ožujak 2017. 09:30

Na San Paolu će nogometašima Reala večeras biti sve samo ne jednostavno. Igrači Napolija su napaljeni, uvjereni da uz podršku 60 tisuća navijača mogu srušiti, kako kažu, ‘poroznu’ obranu Reala. Napad je bolji dio talijanske momčadi.

Druga je stvar koliko sigurno poroznija obrana Napolija može izdržati nalete vrlo kvalitetne Realove ofenzive. Pogotovo u kontranapadu, što je faktor koji bi u logičnoj ofenzivi Napolija mogao biti najsnažnije oružje Reala.

Od hrvatskog tandema u prvoj će postavi sigurno biti Luka Modrić, dok će Kovačić krenuti s klupe.

Talijani ističu kako je dosadašnji kamen spoticanja između predsjednika Napolija Aurelija de Laurentiisa i trenera Sarrija, a to je Marko Rog, praktično preko noći postao tajno oružje za Real.

Rog je najprije posvadio predsjednika i trenera (to jest, bio je samo povod), a sada kada je u dvije najteže gostujuće utakmice (Juventus, Roma) bio ponajbolji igrač Napolija, čini se kao točka približavanja dva ovna na brvnu. Naime, na stadionu u Rimu, nakon pobjede, organiziran je susret predsjednika i trenera, koji je poslužio da se smire strasti i objavi pomirenje.

Utakmica s madridskim Realom će vjerojatno biti točka na kojoj će se njihova daljnja suradnja ili nastaviti ili konačno prelomiti u pravcu lipanjskog razlaza.

Važni akteri

Marko Rog će, po talijanskim kroničarima, bude li igrao (velika šansa), možda biti zadužen za Modrića, kojeg u Napoliju drže ključnim igračem Reala. Rog je, podsjećaju, na prošlom Euru bitno otežao igru Inieste i sada bi, nakon 8-9 mjeseci napredovanja u Napoliju, trebao to još uvjerljivije učiniti s Modrićem.

Hoće li tako biti vidjet će se već prije utakmice, kad se doznaju sastavi, ali da će unutar utakmice (ako Rog i Kovačić uđu kasnije) hrvatski veznjaci biti važni akteri ovog dvoboja, to je vrlo izvjesno.

Linker
02. svibanj 2024 07:51