REUTERS
TOMO NIČOTA IZ SLOVENIJE

ON BI BIO SJAJNO POJAČANJE, MOŽE IGRATI NA VIŠE POZICIJA, ALI NE U DINAMU Stigla potvrda: Kapetan Islanda je jednostavno preskup za Dinamo

DINAMO Islanđanin Gunnarsson sve dalje od Maksimira, a Modri su se već okrenuli drugim rješenjima, što je portvrdio i sportski direktor kluba Marijan Vlak
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 02. srpanj 2017. 23:26

Stigao je u Moravske Toplice sportski direktor Marijan Vlak. Navratio je pogledati utakmicu protiv Mure, to mu je dio posla, došao se uvjeriti kako izgleda momčad na pripremama. No, to mu je samo dio posla, onaj drugi dio vezan je za skauting i dovođenje igrača, sve ono što spada u dužnosti sportskog direktora.

Pokvariti posao

Za razgovor nije bio raspoložen, općenito, Marijan Vlak nije tip koji će se previše “reklamirati” u medijima. Pitali smo ga, onako s nogu, je li možda sa sobom u Sloveniju doveo i nekog novog igrača, pokazao je rukama da treba spustiti loptu na zemlju, još malo pričekati.

- Radimo nešto, ali strpite se još malo, možda za koji dan bude nešto novo, nećemo izletavati ni s kakvim imenima, jer onda se može pojaviti netko tko pokvari posao. Polako - rekao je Vlak, ponovivši zapravo ono što čitavo vrijeme govore u Maksimiru u vrijeme prijelaznog roka.

Zadnji vezni sigurno će doći, pitanje je još samo kako će se zvati. Postoji, saznajemo, nekoliko opcija, jedna je još uvijek Islanđanin Gunnarsson, iako je on, između redaka, sve dalje od Maksimira.

- Bojim se da ništa od toga, Cardiff traži puno previše za njega - potvrdio je Vlak.

Priča kroz kuloare ide da je Gunnarsson u tom transferu puno manji problem, da bi islandski kapetan doista bio spreman doći u Maksimir kad bi se klubovi dogovorili. Međutim, svakim danom se taj mogući transfer arhivira, Modri su se već okrenuli drugim rješenjima, ne bismo se iznenadili da već za koji dan u Sloveniju stigne neki novi igrač.

Premda, najgore bi za Dinamo bilo da sad pošto-poto kupuje igrača, samo zato što, eto, mora dovesti nekog zadnjeg veznog. Rang Gunnarssona u redu, ali ne bilo kakav zadnji vezni. Zato toliko u Dinamu i traže, važu, gledaju... Kako to izgleda na treninzima? Antolić i Moro igraju u jednoj momčadi, u drugoj su trojica veznih igrača, Pavičić, Knežević i Gojak. U jednom je trenutku Petev i Marka Leškovića prebacio u veznu liniju. On je u Osijeku igrao tu poziciju, nije mu nepoznanica, no dugo nije igrao to mjesto, postao je stoper i sigurno bi mu trebalo neko vrijeme da se ponovno privikne. Ali, po svemu sudeći, neće biti potrebno, jer zadnji vezni će stići u Maksimir.

Antolić i Moro, dakle, trenutno su sigurna prva opcija, s time da bi Antolić u ovom prijelaznom roku mogao napustiti Maksimir. Tada bi ga, misle u Maksimiru, baš taj novi igrač trebao nadomjestiti. Jer, Ademi se vraća tek u listopadu, a pitanje je hoće li odmah biti u natjecateljskom ritmu i formi, bez obzira koliko ozbiljno trenirao.

- Ja opet mislim da u ovoj momčadi ima dovoljno potencijala bez obzira došao netko ili ne. Radimo i treniramo kao da nitko neće doći, spremamo se za bolju sezonu od ove, a ako netko dođe, svaki kvalitetan igrač je dobrodošao - ponavlja Ivajlo Petev na pitanje o mogućim pojačanjima.

Dinamo Zagreb's Arijan Ademi attacks Bayern Munich's Kingsley Coman (L) during their Champions League Group F soccer match against Bayern Munich in Munich, Germany, September 29, 2015. REUTERS/Michael Dalder
REUTERS

Upiti za napadače

To su najnovije informacije o mogućim dolascima, ne razlikuju se previše od onih prije dva-tri dana. Ali, tako je to u prelaznom roku, sve se može okrenuti već danas. Dinamu se očito previše ne žuri, ne želi se modra struka zaletjeti i pogriješiti.

Još uvijek je aktualan i dolazak napadača, što sugerira da bi netko iz sadašnjeg dvojca mogao ovog ljeta napustiti posadu. I za Henriqueza i za Hodžića ima upita, BiH reprezentativac spominje se u kontekstu Lazija, ali i ne samo Lazija, ima tu još klubova koji se raspituju, pokazuju interes, zasad još nitko nije posegnuo u blagajnu. No, očito bi se nešto moglo događati po tom pitanju, jer pustili su iz Maksimira glasove na sve strane da bi voljeli dovesti i jednu špicu. Takvog je igrača još teže naći nego zadnjeg veznog, pa nas, očito, očekuje dinamičan srpanj. S mogućih bezbroj preokreta.

Linker
03. svibanj 2024 16:45