Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
DERBI HNL-A

OSIJEK ŽALI ZA VELIKOM POBJEDOM Samo par sekundi dijelilo je Bijelo-plave od osvajanja Maksimira, ali ni hrabre sreća ne prati baš uvijek

Piše: Darko RužićObjavljeno: 16. listopad 2017. 17:13

Sekunde su dijelile Bijelo-plave od velikog uspjeha, pobjede nad Dinamom. U Maksimiru. Ali nogomet je to. Kažu ljudi da sreća prati hrabre. Vjerojatno, možda, puno je primjera za tu tvrdnju, ali ne prati ih baš uvijek. Osijek je u derbiju bio dobar.

- I više od toga. U igri smo primijenili puno stvari koje smo uvježbavali na treninzima, a onda smo ipak zakazali u segmentu u kojem se to ne smije dogoditi. Pad koncentracije u toj posljednjoj minuti koštao nas je pobjede, preostala dva boda. Zadovoljan sam, ali zbog toga ne u potpunosti - kazao je trener Bijelo-plavih Zoran Zekić.

Kako se derbi primicao kraju, i Osijekov je strateg povlačio poteze koji su trebali dovesti do uspješnog završetka. Osnažio je svoju obranu, skok-igru u vlastitom kaznenom prostoru, ali...

- Moja odluka da uvedem Andreja Lukića i Zorana Lesjaka bila je usmjerena upravo na to da postanemo moćniji pri ubačaju visokih lopti. Nažalost, baš smo iz jedne takve akcije primili pogodak. Neću reći da se ljutim, da sam u potpunosti razočaran, jer i bod s gostovanja kod Dinama je uspjeh, ali žao mi je što naš trud nije u cijelosti nagrađen kada se već sve odvijalo kako se odvijalo i kada smo mu bili tako blizu.

Činjenica jest da je Zekićeva momčad imala prilike dvoboj riješiti prije nego što je Dinamo poravnao.

- Vrlo smo kvalitetno izlazili u kontranapade, koji su stvarno bili opasni i brzi. Nedostajao nam je samo taj drugi pogodak. Šteta, jer situacija koje su ga obećavale nije nedostajalo. To je ono zbog čega sam žalostan. Ali vidan je napredak u našoj igri, volji i htijenju, dosljednosti u izvršavanju taktičkih obaveza koje stavljam pred igrače. Idemo dalje, ovaj smo derbi prošli, moramo ga što prije izbaciti iz glave i okrenuti se onom što dolazi, novom derbiju i gostovanju kod Rijeke na Rujevici - izjavio je Zoran Zekić.

Linker
25. travanj 2024 09:11