Foto: Duje Klaric / CROPIX
ODABIR NIJE SLUČAJAN

OTIŠAO JE TIHO S POLJUDA I PONOVNO STIGAO NA PRAG CAMP NOUA Goran Vučević dobio je veliko priznanje i njegova uloga bit će iznimno važna za Barcelonu

Hrvatski stručnjak Goran Vučević dobit će iznimno važnu ulogu u katalonskom velikanu, postat će službeni skaut.
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 25. listopad 2017. 18:45

Još se samo čeka službeni potpis i Goran Vučević postat će službeni skaut Barcelone. Važno je, međutim, naglasiti da donedavni sportski direktor Hajduka neće u katalonskom velikanu zauzeti mjesto među desecima skauta koji kao lovci diljem svijeta snimaju mlade talente kako bi ih preusmjerili na Camp Nou, nego će dobiti praktički ključnu skautsku poziciju u klubu, s jedinim zadatkom da prati igrače koji bi trebali doći u klub kao pojačanja za prvu momčad.

Barcelona će defacto pojačanja za udarnu momčad od sada tražiti po izvještajima koje će im na stol podastrti Goran Vučević. Veliko je to priznanje za Vučevića, koji je i nakon igračke karijere ostao u aktivnom kontaktu s Barcelonom. Nekoliko puta se spominjao kao kandidat za mjesto trenera u slavnoj La Masiji, bilo je i opcija da se priključi radu druge momčadi Barcelone, ali pozicija koju je sada dobio doista djeluje primamljivije od svih, premda i maksimalno odgovorno.

Split, 190715.
Stadion Poljud.
Nogometna utakmica 2. kola MAXtv Prve lige izmedju HNK Hajduk i RNK Split.
Na fotografiji: Goran Vucevic i Zlatko Vujovic.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Goran Vučević je s Poljuda otišao tiho, suočavajući se s brojnim kritikama za svoj rad u ulozi sportskog direktora. Veliki dio tih kritika bio je apsolutno neopravdan, jer Vučević je u financijski teškim okolnostima uspijevao pronaći igrače poput Ohandze ili Velasqueza koji su odmah podizali kvalitetu momčadi, a bili su iznimno jeftini. Često mu se zamjeralo da nije bio spreman na određene hazarde u dovođenju igrača, ali Vučević se uvijek držao zacrtane klupske politike. Kako po financijama, tako i po profilu igrača.

U konačnici, Hajduk i danas ubire plodove Vučevićeva rada. U njegovom mandatu na Poljud su između ostalih stigli Toma Bašić i Josip Juranović kao potpuno anonimni igrači, za plaću od tek pet tisuća kuna mjesečno. Obojica su vrlo brzo zaigrala za U-21 selekciju, Bašić je u njoj i danas, a neupitno je da će Hajduk na obojici zaraditi lijepi novac. Posebno to vrijedi za Tomu Bašića koji je danas daleko najpotentniji igrač Hajduka kada su transferi u pitanju.

Barcelonin odabir stoga nije slučajan. Iznimno važnu ulogu dobio je čovjek koji je bio dio Barcelone, koji je godinama uz nju, ima iskustvo iza sebe i vjerno će slijediti politiku kluba. Samo će od sada ‘probirati’ između igrača oko kojih se vrte deseci milijuna eura...

Linker
17. svibanj 2024 17:47