youtube
DOKTORI SU IMALI POSLA

OVO MOGU SAMO 'LUDI' TALIJANI! POVIJESNA UTAKMICA U KOJOJ JE BILO POLOMLJENIH KAO U PRIČI Dozvoljeno hrvanje, davljenje i udaranje, ali ne u glavu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. lipanj 2017. 20:04

Proteklog vikenda u Firenci su odigrane utakmice polufinala tamošnjeg 'Calcia Storica Fiorentina'. Inače riječ je o krvavom sportu koji je svojevrsni mix nogometa, ragbija i hrvanja. Polufinalne utakmice ovog povijesnog nadmetanja tradicionalno su odigrane na Piazzi di Santa Croce u Firenci.

Nadmetale su se ukupno četiri momčadi sastavljene od 27 igrača. Santa Croce (plavi), Santa Maria Novela (crveni), Santo Spirito (bijeli) i San Giavanni (zeleni). Nova modernija verzija 'Calcia Storica' dozvoljavaju i hrvanje, davljenje te udaranje u butine i tijelo, ali ne i glavu. Bez obzira na pravila, ona nisu uspjela zaustaviti povrede kod igrača, a neki su doslovno bili prekriveni krvlju.

Nakon velike borbe koju su vodili igrači, posla su imali i doktori obzirom kako su sedmorica igrača završila u bolnici nakon utakmice nakon što zadobili ozbiljne posjekotine, dok je kod nekih bilo i polomljenih kostiju.

Linker
01. svibanj 2024 19:47