Vladimir Dugandzic / CROPIX
S KIM ĆE IGRATI?

OVO NIJE DOŽIVLJENO NIGDJE U SVIJETU Trener Splita se nemoćno drži za glavu, još jedan bijesni igrač bježi od braće Žužul: 'Ma kakva obećanja?!'

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 30. listopad 2016. 09:29

Još je jedan igrač RNK Splita izgubio strpljenje i prijavio klub Arbitražnom sudu koji će mu zbog dugovanja dati za pravo na raskid ugovora.

Nema tome davno da je Jure Obšivač dobio slobodne papire i sada je u potrazi za novom sredinom, na isti se potez odlučio i Petar Mišić koji trenutno trenira odvojeno od momčadi, a novo ime na toj listi nezadovoljnika je Maksim Vitus. Lijevi bek koji je prošle zime u Park mladeži došao iz Dinama iz Minska ne vjeruje više u obećanja, previše se duga nagomilalo.

Vitus je u RNK Splitu odigrao 23 utakmice, 22 u HNL-u i jednu u Kupu, nije postigao pogodak i možda se nije iskazao kao pojačanje kakvome su se nadali Crveni. Međutim, bio je igrač na kojega je računao trener Vjekoslav Lokica.

Kad je bio zdrav, Vitus je punio mjesto na lijevom beku. Zimus je došao jer je već zaboravljeni Chung Woon morao na služenje vojne obveze u Južnoj Koreji, a tada je još Split raskinuo ugovor s Dariom Rugaševićem.

Vitus, dakle, neće biti u ekspediciji koja će danas krenuti put Vinkovaca na najvažniju utakmicu ove jeseni, neće biti ni Mišića te Elisa Bakaja i Adnana Zahirovića koji su prekriženi. Bez obzira na sve te činjenice kao i da ima dosta ozlijeđenih (Vidović, I. Jukić, Jakić, Jurendić), atmosfera je pozitivna i vjeruje se u uspjeh. Razlog je lako naslutiti. Nakon što ih je dugo mučila neefikasnost, Split je u posljednje dvije utakmice (Slaven Belupo, Istra 1961) zabio čak šest pogodaka.

Linker
02. svibanj 2024 11:17