CROPIX
BAŠ NISU IMALI SREĆE

PEH ZA MINI VATRENE! BILI NA KORAK DO EURA, A ONDA SU STIGLE ŠOKANTNE VIJESTI Srbija primila gol duboko u sudačkoj nadoknadi i rastužila Hrvatsku

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. travanj 2019. 20:24

Hrvatska reprezentacija "do 17" unatoč osvojenom drugom mjestu u svojoj skupini, ipak neće nastupiti na završnom turniru europske smotre. Izabranici Tomislava Rukavine odigrali su vrlo dobar kvalifikacijski turnir Skupine 3, pri čemu su pobijedili Dansku te remizirali s Engleskom i Švicarskom, no u poretku drugoplasiranih momčadi ostali su na posljednjem mjestu te nisu izborili vizu za Europsko prvenstvo.

Na završnicu se, naime, uz domaćina plasiralo osam pobjednika skupina (Italija, Nizozemska, Engleska, Island, Španjolska, Portugal, Belgija i Francuska) te sedam najboljih drugoplasiranih momčadi (Austrija, Češka, Njemačka, Grčka, Rusija, Mađarska i Švedska). Za poredak drugoplasiranih u obzir su se uzimali rezultati protiv prvoplasiranih i trećeplasiranih momčadi u skupini.

Hrvatska U-17 imala je željeni plasman u rukama u posljednjim minutama današnjeg ogleda Švedske i Srbije u Skupini 8, kada je rezultat bio neriješenih 1:1, no u petoj minuti sudačke nadoknade Švedska je postigla pogodak za pobjedu 2:1 i posljednje mjesto na EP-u u Republici Irskoj.

Linker
18. svibanj 2024 20:42