CROPIX
USUSRET JADRANSKOM DERBIJU

PILE LI HAJDUKOVCI NAOPAKO ILI SU SAMO REALNI? 'Nama treba ta pobjeda, ali treba biti iskren pa reći, Rijeka je bolja od nas!'

Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 10. ožujak 2017. 18:27

Jadranski derbi između Hajduka i Rijeke izazvat će u Splitu opsadno stanje iz dva razloga: prvo, najavljen je dolazak oko dvije tisuće pripadnika Armade, što se do sada nikad nije dogodilo, a drugo, netrpeljivost navijača splitske momčadi u odnosu na Rijeku jednostavno nema granica, pogotovo jer će se 21. ožujka navršiti pet godina bez pobjede Hajduka nad riječkim rivalom.

Pristalice Rijeke dolaze posebno iznajmljenim trajektom “Zadar” u Split u ranim jutarnjim satima u subotu, Armada će ostati do otprilike 15 sati na gatu carinske zone u Sjevernoj luci, koja je inače teretna, bez mogućnosti stupanja na kopno, pa će s tri golema zglobna autobusa uz masovnu pratnju policije doći do jugozapadne tribine na Poljudu. Direktor Luke Dragan Žanetić se uspaničio:

- U slučaju da netko s broda baci bengalku i pogodi uskladištenu robu, sve će planuti...

Navodno će riječki navijači biti pod stalnom kontrolom, dežurni policajci bit će i na trajektu, ali je pitanje hoće li se s Kvarnera zaputiti u Split i još neki autobusima i osobnim automobilima.

Rijeka je na posljednje četiri utakmice u Splitu ne samo pobijedila svoje rivale nego ih je i nadigrala, pa je u odnosu na položaj na tablici i ipak nevjerojatnu razliku od dvadeset bodova (Rijeka 61, Hajduk 41), kao i zbog znatno bolje forme i ove subote veliki favorit.

Inače, kad smo kod tih slavlja Riječana na Poljudu, posebno mjesto ima njihova pobjeda od 3-1 iz finiša prvenstva 1999. godine, kad je momčad Nenada Gračana iz Splita ispraćena pljeskom kompletnog gledališta. Usput, takav ispraćaj Hajduk na Kantridi, odnosno sada Rujevici, nikad nije doživio.

Trener Hajduka Joan Carrillo, svjestan da mu se možda odbrojavaju posljednji dani na klupi splitskog kluba, ustrajni je optimist. Drugo mu i ne preostaje nego nastojati ohrabriti svoje igrače.

- Nama treba ta pobjeda, premda treba biti iskren i priznati da je trenutno Rijeka bolja od nas. No, mi ih možemo iznenaditi, ipak se igra u Splitu. Riječanima može njihovo prvo mjesto predstavljati teret, posebno jer imaju imperativ osvajanja tri boda. Mi imamo svoje motive, u prvom redu da konačno prekinemo taj post bez pobjede koji predugo traje - kazao je Fran Tudor.

Linker
03. svibanj 2024 23:10