Reuters, EPH, Getty Images
SKANDAL NA EURU

PIROTEHNIČKE ORGIJE U FRANCUSKOJ Totalni fotoizvještaj o huliganskoj diverziji u St. Etienneu

KAKO SU POČELE PIROTEHNIČKE ORGIJE U FRANCUSKOJ Veliki fotoizvještaj o diverziji 20-ak huliga koji su Hrvatsku osramotili pred Europom i svijetom
Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 18. lipanj 2016. 10:27

Prijetnje o prekidu utakmice ipak nisu bile samo zastrašivanje puka. Hrvatska se pred Europom i svijetom osramotila i na ovakav način. Huligani koji su željeli naštetiti Hrvatskom nogometnom savezu i hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji su uspjeli.

U 87. minuti je s tribine na kojoj su bili hrvatski navijači na teren doletjelo desetak baklji, a sudac Clattenburg je prekinuo utakmicu te povukao sve igrače prema klupama za pričuve.

Neki hrvatski nogometaši pokušali su smiriti huligane na tribini, ali to je bilo poticaj na ispaljivanje ostatka arsenala, a jedna od petardi eksplodirala je tik pored redara koji je po travi skupljao ugašene baklje. U međuvremena je započela i tučnjava između onih koji su bacali i podržavali bacanje baklji i izazivanje prekida te dijela navijača koji ne odobravaju takvo ponašanje.

Istog trena javio se strah da je prekid konačan, ali Clattenburg je nakon pet minuta pozvao igrače natrag na teren i dao znak za nastavak utakmice. Utakmica protiv Češke je završena, ali nova, žestoka kazna Uefe, tek se očekuje.

Linker
02. svibanj 2024 11:02