Foto: Paun Paunovic / CROPIX
OSUĐENI NA BORBU ZA DRUGO MJESTO

PIŠE ZDRAVKO REIĆ Ma, Bože moj, može se odigrati neriješeno, ali ovo... Carrillo je divan čovjek, no sve je jasnije da nije tip stručnjaka za Hajduk

Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 30. listopad 2017. 17:24

Hajduk je još jednom prosuo bodove, ovaj put protiv Slaven Belupa. Ma, Bože moj, može se odigrati neriješeno, pogotovo u Koprivnici, jer tamo su po dva boda ostavili glavni rivali Hajduka; i Rijeka i Osijek, možda će u slijedećem kolu i Dinamo. Međutim, ipak se očekivalo od Bijelih da se poslije nedovoljnog osvajanja bodova na pet domaćih uzastopnih utakmica (8 od 15) ipak trgnu i čvršće zaigraju na pobjedu, pa i osvoje sva tri boda. Ovako Hajduka nastavlja plutati daleko od prvog mjesta, osuđen na borbu eventualno za drugu poziciju.

- U jednoj normalnoj utakmici mi bi pobijedili, ali je Slaven Belupo igrao zatvoreno, nisu ni pomišljali napadati i ja im čestitam na osvojenom bodu – rekao je poslije utakmice trener Hajduka Joan Carrillo.

Split, 240917.
Nogometna utakmica Hrvatski telekom Prva liga, 10. kolo, na stadionu u Poljudu.
Hajduk - Lokomotiva
Na fotografiji: trener Hajduka Joan Carrillo
Foto: Nikola Vilic / CROPIX
Nikola Vilic / CROPIX

Carrillo je jedan divan čovjek, vjerojatno je i solidan trener, ali sve više izlazi na vidjelo, takav je dojam, da nije tip stručnjaka koji može zadovoljiti visoke kriterije Hajduka. Onaj Marijan Pušnik je bio napadan, sve je zasnivao na ideji juriša, ovaj pak stalno inzistira na kombinatorici. Međutim, to je – kako se u žargonu kaže – klaj-klaj igra od koje nema velike koristi, što se vidjelo i u Koprivnici.

A to da su domaćini udarili bunker, svim silama branili dragocjeni bod, potpuno je logično i na račun te njihove zatvorene igre Carrillo ne bi trebao padati u nesvijest i eventualno očekivati da će slabija momčad u sudaru s Hajdukom zaigrati otvoreno, kako bi Bijeli lakše došli do pobjede.

Trener Hajduk stalno mijenja momčad, često je prisiljen na promjene zbog ozljeda i kartona, ali katkad je dojam da želi otkriti toplu vodu. Na primjer s forsiranjem Ivana Pešića, kao da trener u ime vodstva kluba želi dokazati kako je Pešićevo njegovo dovođenje bio dobar potez. Pešić je vjerojatno najmotoričniji igrač HNL-a, dobroćudna duša, skromna ponašanja, mladić potekao iz pogona Hajduka, ali nikako nije – kako ga na Poljudu pokušavaju predstaviti - vezni igrač. Jednostavno, to je nonsens, da se ne kaže glupost. A Pešić na 12 nastupa od čega osam u startnom položaju baš ničim nije zaslužio da ga se i dalje forsira. No, nije ekskluzivno Pešić promašaj, na žalost sportskog direktora Marija Branca ima ih o-ho-ho u rosteru Hajduka.

Bilo bi lijepo za Hajduka, naročito za vodstvo kluba i one iz nadzornog odbora da Carrillo ipak uspije u svojim idejama, pa da zaredaju pravi rezultati. A to neće biti lako do kraja jesenskog dijela prvenstva: sad Rudeš dolazi u Split, pa je stanka zbog obveza reprezentacije, a onda u finišu gostovanja u Puli, na Rijeci i u Kranjčevićevoj protiv Lokomotive, te s Osijekom i Interom na Poljudu.

Tek tada će se moći izraditi bilanca, pa valorizirati trenera Carrilla. No, dogodi li se da analize budu negativne, a one će se temeljiti u prvom redu na rezultatima, nikako ne na osjećajima ili nekakvom umjetničkom dojmu, onda bi Carrillo moga izvisiti. Svakako uz njega i Branco, pa ako se dogode njihovi odlasci onda ne bi trebalo biti lako ni vodstvu kluba Ivanu Kosu i Slavenu Marasoviću. I to bez obzira koliko im je ugodno u vodećim foteljama kluba.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
06. svibanj 2024 10:43