Getty Images
MIHO DOBRAŠIN IZ MADRIDA

PO PRVI PUTA JE CIJELI STADION SKANDIRAO IME POJAČANJA IZ HRVATSKE Diego Simeone za SN otkrio zašto mu se Šime svidio na prvu!

MADRID Ovacije hrvatskom braniču zbog pomoći ozlijeđenom Fernandu Torresu u La Coruni, a argentinski trener za SN potvrđuje njegovu veliku važnost za Atletico
Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 06. ožujak 2017. 18:58

Ime hrvatskog desnog beka Šime Vrsaljka u nedjelju se prvi put prolamalo Vicente Calderonom nakon što je navijačka skupina Frente Atletico povela skandiranje koje je prihvatilo oko 50.000 gledatelja.

Vrsaljkova intervencija u četvrtak u La Coruni, kada je s kapetanom Gabijem pomagao onesviještenom napadaču Fernandu Torresu, idolu publike, ostala je upamćena. “Šime, Šime Vrsaljko....” odjekivalo je s tribina na što im je 25-godšinji branič odmahnuo rukom. Trener Diego Simeone je u posljednje četiri utakmice uvrstio Vrsaljka u prvu postavu tijekom ozljede 31-godišnjeg Juanfran Torresa.

Postao standardan


Torres in hospital after being left unconscious... by bobilec

Za razliku od prvog dijela sezone kada je sudjelovao u samo nekoliko utakmica, hrvatski reprezentativac je od 12. prosinca participirao u svim susretima crveno-bijelih. Juanfran se oporavio od ozljede, zagrijavao uz aut liniju, a publika je i njemu skandirala.

Sada kada ima obojicu spremnu, Diego Simeone je podno stadina odgovarao na pitanja SN-a.

Kako ocjenjujete Vrsaljkovu igru sada kada je dobio priliku u kontinnuitetu? Za razliku od prvog dijela sezone sada ga redovito držite na terenu?

- Šime u nogometnom smislu jako raste, a još uvijek je mlad. Ovo mu je prva sezona s nama, nije mu bilo lako, no svidio mi se jer je imao volju i snagu za napredovanje, ali prije svega za prilagođavanje na nas. Jako se dobro natječe s Juanfranom za poziciju desnog beka.

U prosincu ste osmislili novu formaciju s obojicom na terenu u isto vrijeme. Vrsaljko iza u obrani a Juanfran ispred njega. Je li ta ideja odbačena, s obzirom da nije viđana u posljednje vrijeme ili ćete je sada povratkom ozlijeđenog Juanfrana opet aktivirati?

- Oni su obojica alternativa, obojica su važna za momčad. Juanfran je ovdje došao prije pet godina i on je duša ove momčadi, a Šime igra jako dobro. Njihovo natjecanje za mjesto desnog beka, za tu poziciju na kojoj ih planiram držati u nadolazećim utakmicama, jako je dobra za našu momčad i za klub u cjelini. Juanfran se sada vraća, ali to samo znači da ću imati više mogućnosti. Obojica zaslužuju igrati zbog svog zalaganja.

Podiže i suigrače

Vrsaljko je protiv Valencije igrao prilično ofenzivno, s desne strane je centrirao u kazneni prostor. Hoćete li i dalje inzistirati na visokim izlascima na toj desnoj strani?

- Da, Yannick Carrasco je na desnoj strani u sredini omogućavao da Šime ide više prema naprijed. To ćemo raditi na toj desnoj strani, ali i na lijevoj gdje Felipe Luis također izlazi visoko jer mu u sredini Koke štiti leđa. Dakle, rad Carrasca i Kokea je bitan da Šime i Felipe idu visoko i centriraju lopte prema napadačima Griezmannu, Gameiru i ostalima, koji se nađu ondje.

Pobjedom nad Valencijom ste oprali gorak okus, koji je ostao nakon remija 1:1 na gostovanju kod Deportiva. Atletico je sada četvrti u prvenstvu.

- Ovo je bio fantastičan odgovor na ono u četvrtak. I mentalno i fizički smo odgovorili zahtjevu. Odigrali smo kompletnu utakmicu, mogli zabiti još koji pogodak, no dojam je u cjelini odličan.

Simeone sa 200 utakmica

Što nedostaje Atleticu ove sezone, kako je pao na četvrto, pa i peto mjesto, nakon lanjske borbe za prvaka do posljednjeg kola?

- Ove sezone su došli novi, mladi igrači, a također smo imali i problema s ozljedama. No, uspijemo li ostvariri zacrtane ciljeve, osigurati mjesto za igranje u Ligi prvaka sljedeće sezone, te postići dobar rezultat ove sezone u Ligi prvaka, uspjeh će time biti i veći.

Što morate poduzeti kako biste do kraja sezone u nizu igrali dobro?

- Potreban nam je kontinuitet, posebno kada je riječ o rezultatima. Nastojat ćemo trčati više tijekom utakmica. Sada ulazimo u finalni dio sezone, najvažniji dio, pa ćemo vidjeti tko ima više snage.

Ovo vam je bila 200. prvenstvena utakmica na klupi Atletica.

- Iskreno nikada nisam mislio da ću doći do tog broja. Sretan sam ovdje, sretan što imam igrače koji se sa srcem bore u ovih proteklih pet godina unatoč svim teškoćama. Protiv Valencije je ekipa ponovno potvrdila to, pokazala tko je i što je. Sada od njih tražim da budu regularni, da u nizu ostvare dobre rezultate, nadam se da ćemo u tome uspjeti - zaključio je u razgovoru za SN strateg Atletica Diego Simeone.

Linker
04. svibanj 2024 13:06