Vlado Kos/ Hanza Media / Hanza Media
1. HNL

POBJEDA NIKOME, PO BOD SVAKOME Nisu se štedjeli ni jedni, ni drugi, ali... Cibalija i Inter s dva brza pogotka riješili sve unutar jedne minute!

Piše: damir begovićObjavljeno: 18. veljača 2017. 18:09

CIBALIA – INTER 1:1

Strijelci: 1:0 – Glavica (51), 1:1 – Blažević (52).

CIBALIA : Matković – Žderić, Tipurić, Romić, Crnčević – Muženjak, Tomašević (od 72. M. Mišić) – Baša, Glavica (od 90. Zgrablić), P. Mišić (od 66. Kelez)– Mastelić

INTER : Čović – Bosec, Filipović, Komorski, Mesfin – Šarić, Postonjski – Mujagić (od 89. Mazalović), Blažević, Polizzi (od 87. Šiljić) – Brlečić (od 68. Zulim).

-------------------------------------------------------

Sa zanimanjem se pokraj Bosuta očekivao start proljetne dionice u kojoj Nebesko-plavi zasad imaju samo jednu jedinu ambiciju; podignuti se za poziciju prema gore, potom ''uhvatiti zraka'', pa kroz dodatne kvalifikacije sačuvati prvoligaški status.

Cibalija je s Interom odigrala potpuno ravnopravnih uvodnih 20-ak minuta nakon čega je ipak polako, ali i jalovo, preuzimala inicijativu i diktirala ritam.

Doduše, bez udarca u okvir, gostujući vratar Čović u prvoj dionici ostao je bez intervencije, nije bilo potrebe. I to stoga što je Mastelićev volej iz 20. minute završio u žuto-plavo bloku, slutilo je pak na slavlje domaćih, nešto kasniji Tomaševićev trzaj glavom nije bio precizan, ali i zato što baš nitko nije pratio zanimljiv ubača P. Mišića na ''drugu vratnicu''. S druge strane, Inter nije ni pokušao, ostala je Toplakova momčad bez udarca prema golu, izostanak Kolara i osobito Puljića bio je itekako vidljiv.

No, već u 50. sekundi nastavka goste su do početne prednosti dijelili centimetri; Brlečić je probio po desnoj strani, a njegov ubačaj Blažević je proslijedio točno u – vratnicu! Bila je to uvertira u vrlo uzbudljivo razdoblje u kojem je Cibalia povela, Glavica je s dva-tri metra zabio nogom, no emocije na stadionu pokraj Bosuta nisu se ni stišale, a Inter je izjednačio zahvaljujući Blaževićevoj lucidnosti, ali i prethodnom Tomaševićevom gafu.

Nastavak utakmice doista je protekao u dopadljivom nadigravanju, ''nebo i zemlja'' u odnosu na dosadno 1. poluvrijeme za koje se činilo da nema ni konca, ni kraja…

Nisu se štedjeli ni jedni, ni drugi, domaće je nosila podrška s tribina, a goste valjda osjećaj kako se u ovoj utakmici može uhvatiti i više od zadovoljavajućeg boda. Vrhunac uzbuđenja dogodio se u 82. minuti kada je Kelez ubacio u kazneni prostor, a Mesfin u dosta sumnjivoj situaciji otklonio opasnost, no stekao se dojam kako je Interov branič tom prigodom odigrao nedopuštenim dijelom tijela, tj. rukom. Nije to tako procijenio čakovečki sudac Križarić. A dojam kako je trebao, štoviše – morao!

Na kraju pobjeda nikome, po bod svakome. Premda je taj jedan za Cibalijinog predsjednika Miroslava Gagre, čulo se tijekom minulog tjedna, ravan porazu…

Linker
02. svibanj 2024 11:29