INOVACIJA NA MAKSIMIRU

POVIJESNA PROMJENA DINAMOVOG DRESA - 'MODRI' VIŠE NISU SAMO MODRI Nikada nije bilo ovakve boje: Stižu 'tri crte' koje su promijenile svijet!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 12. srpanj 2017. 10:19

U Maksimiru će danas biti zanimljivo, jučer nam je stigla pozivnica za svečano predstavljanje novog tehničkog sponzora i dresova Dinama za sezonu 2017/18. Kratko i jasno, Dinamo će nositi - Adidas! Dres s tri crte koje su promijenile svijet. Legendarni Adidas jedna je od najpoznatijih kompanija sportske opreme na Globusu. Vjerojatno je svaki od nas barem jednom u životu nosio ‘adidaske’...

Uspon tvrtke počeo je na Olimpijskim igrama 1936. godine, kada je njihove sprinterice obukao legendarni Jesse Owens, koji je Amerikancima donio četiri zlatne medalje, ali isto tako donio i reputaciju tvrtki.

Kopačke i dresovi oduvijek su bili glavni fokus kompanije, dan-danas su među najprisutnijima na tržištu, opskrbljuju niz najvećih svjetskih klubova, Bayern, Manchester United, Real Madrid, Chelsea, Milan, Juventus, tu su reprezentacije Argentine, Njemačke, Španjolske, Japana, Irana... Tijekom godina unosne ugovore s Adidasom potpisivale su najveće nogometne zvijezde, Messi, Zidane, Beckham, Robben, Bale, Pogba, Neuer...

U planu redizajn grba

Od danas će ‘zagrljen’ s Adidasom biti i - Dinamo!

Ali ne prvi put. Zagrebački klub je tri puta u svojoj povijesti nosio dresove Adidasa. Prvi put sedamdesetih godina, drugi put početkom devedesetih, u Adidasovim dresovima Dinamo je igrao u prvom prvenstvu Hrvatske. Konačno, u društvu Adidasa, modri klub je proslavio povratak imena Dinamo! One 2000. godine kad se vratilo ‘sveto ime’ nosio se dres legendarne kompanije.

Ovo je, dakle, četvrti put da se Modri vežu uz Adidas! Danas će biti predstavljeni dresovi, a jasno, prva, osnovna boja bit će ona - modra. Zanimljivo, ‘drugi’ Dinamov dres bit će kako neslužbeno saznajemo - crne boje! Klub iz Maksimira nikad nije imao dres crne boje, ali ovoga puta bi se i ta boja mogla pojaviti u plavoj svlačionici.

Dinamov dres biti će navodno posebno brendiran, ‘Adidas authentic’. To znači da takav dres nema nitko na svijetu osim Dinama! Dakle, nitko na planetu neće imati takav dizajn i takvu boju dresa... Također, najavljen je i novi dizajn grba. U biti, on ostaje isti, samo će u grafičkom smislu biti nešto drukčije dizajniran. Uglavnom, prema onome što znamo, novi Dinamovi dresovi bit će spektakularni, užitak za oko.

Europsko proljeće u Adidasu

Ako Modri budu igrali dobro i lijepo, u skladu s dresovima koje će nositi, mogli bi se opet vratiti na vrh hrvatskog nogometa i možda, dočekati proljeće u Europi. Adidas je kompanija koja se sjajno razvijala, pa zašto onda ne bi i Dinamo u nogometnom smislu? Iako je, naravno, i u poslovanju te tvrtke bilo grešaka, recimo 1984. godine kad nisu htjeli potpisati ugovor s Michaelom Jordanom. Tada je NIKE iskoristio priliku i stvorio brend koji je postigao nevjerojatan uspjeh s ‘jordanicama’.

Linker
01. svibanj 2024 03:30