Ronald Gorsic / Hanza Media / Hanza Media
ODRADIO ODLIČNU SEZONU

PREDSTAVLJAMO NOVO POJAČANJE RIJEKE On je atipični Brazilac: Izlasci ga previše ne zanimaju, a Cristiana Ronalda cijeni više od Messija

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 17. lipanj 2017. 00:13

Heber Araujo dos Santos pretprošle je sezone bio najbolji igrač i strijelac armenskog prvenstva. Kad je dolazio u Slaven Belupo prošlog ljeta, cijena mu je na TM-u bila 200.000 eura. Danas je procijenjen na 600.000 eura. Nastupajući za Alashkert, Heber je u 26 nastupa postigao 16 pogodaka uz sedam upisanih asistencija, a u Brazilu je prošao kroz mladu momčad Figueirensea te je prešao u Coimbru-MG, koja je ga posuđivala u Figueirense, CRAC, Avai, Paysandu te prošlog ljeta u Alashkert, s kojim je osvojio prvi naslov prvaka Armenije.

Za Slaven Belupo Heber je zabio tek u devetom prvenstvenom nastupu, nakon 471 odigrane minute. No kad mu je krenulo, nije se zaustavio i sezonu je okončao s deset golova u 30 dvoboja.

Heber
Zeljko Hajdinjak / Hanza Media / Hanza Media

- Prije sam u Brazilu igrao i desno i lijevo, nije mi teško na toj poziciji. Međutim, u posljednje sam dvije sezone igrao kao središnji napadač. Meni ništa ne predstavlja problem, igrat ću tamo gdje me trener postavi, želim pomoći momčadi - govorio je prošle jeseni.

Nije tipični brazilski nogometaš sklon burnim provodima.

- Ne izlazim previše, nakon treninga ponekad popijem kapučino u kafiću. Nedostaju mi obitelj, prijatelji i brazilska hrana - naglašavao je Heber, a o mogućem kašnjenju na pripreme podvukao:

Heber
Zeljko Hajdinjak / Hanza Media / Hanza Media

- Sa mnom neće biti tih problema, sigurno neću kasniti!

Što se tiče uzora, Heber izdvaja jedno ime:

- Budući da sam napadač, najviše mi se sviđao Ronaldo, Fenomeno. On je za mene bio najbolji igrač na svijetu jer je podjednako dobro igrao objema nogama, imao je odličnu tehniku, bio je brz i sjajan realizator. Od aktualnih mi se igrača sviđa Messi, ali još više Cristiano Ronaldo, jer je kompletniji igrač. Naravno, volim i Neymara jer je iz Brazila.

Linker
19. svibanj 2024 02:37