CROPIX
SPORTSKE NOVOSTI DOZNAJU

PREOKRET UMJESTO VRHUNCA KARIJERE Ponuda života Tomislava Ivkovića pretvorila se u ekspresni otkaz bez objašnjenja: Iznenađeni trener progovorio za SN

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 21. veljača 2017. 00:38

Tomislav Ivković više nije trener Al Faisalyja. Nakon samo tri mjeseca dobio je otkaz u tom klubu iz Saudijske Arabije, čak i za njega samoga, iznenađujuće.

- Da, što bih rekao, odluka je došla preko noći. Nitko nije očekivao, niti je bilo ikakve najave, nekog ultimatuma. Jednostavno su mi ljudi iz kluba rekli da nisam više trener - javio nam se Tomislav Ivković, na čije je mjesto već u ponedjeljak ustoličen malo poznati Talijan Giovanni Solinas.

Dakle, Ivković je došao u Al Faisaly koji se bori za ostanak, u 11 prvenstvenih utakmica upisao je dvije pobjede, četiri remija i pet poraza, no, njegov je klub dva boda iznad crte, a u izravnom dvoboju pobijedio je najvećeg konkurenta Al Wahdu. Međutim, nepredvidljivost bliskoistočnih klupskih gazda osjetio je i on na svojoj koži.

Zagreb, 080816.
Stadion u Kranjcevicevoj.
Utakmica 4. kola MAXtv Prve hrvatske nogometne lige,
Lokomotiva - Osijek.
Na fotografiji: Tomislav Ivkovic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX

- Imali smo čitavo vrijeme podršku, od navijača do medija, a otkaz smo dobili nakon remija s Al Raedom (1:1), momčadi koja je bolja od nas i koju smo nadigrali, sami sebi zabili gol. Međutim, tako je to ovdje, znali smo kad smo dolazili moji suradnici i ja da možemo tu ostati tjedan, mjesec, godinu, da nikad ne znaš što te čeka. Obrazloženje otkaza? Kao, nismo igrali kako treba, zašto je ovaj lijevi igrao desno, ovaj vezni malo iza... Ma, nema veze, sve to ide u opis posla, bez obzira na otkaz bilo je to jedno veliko iskustvo, i životno i nogometno.

Vraća se Ivković u Zagreb, a kad je kući, onda ga se uvijek spominje kao mogućeg trenera Lokomotive, ako momčadi s Kajzerice i Mariju Tokiću kola krenu još malo nizbrdo?

- A ne, neću u Lokomotivu, uostalom, ona ima svog trenera. Do kraja sezone ću odmarati, gledati i nadati se novom angažmanu na Bliskom Istoku. Iako nikad ne znaš što te čeka, uvjeti su ovdje odlični, to je poseban izazov.

Linker
03. svibanj 2024 09:43