Stefano Rellandini / REUTERS
IZ PRIVATNOG RAZGOVORA SA ZIDANEOM

PROCURILA NEUGODNA TAJNA KOJA JE OSTALA SAČUVANA PUNIH OSAM GODINA Bivši dinamovac otkrio svjetsku ekskluzivu o dvojici najvećih heroja Reala

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. lipanj 2017. 15:27

Real Madrid završio je fantastičnu sezonu osvajanjem Primere i Lige prvaka, a iako je puno faktora utjecalo na te dosege mnogi će istaknuti da je ključan odnos trenera Zinedinea Zidanea i prve zvijezde momčadi Cristiana Ronalda.

Francusko-portugalska osovina funkcionira besprijekorno i Real je praktički nepobjediv, no da Ronaldo s taštinom koju ima, zna kako je Zizou govorio o njemu pri dolasku iz Manchestera u Real, najvjerojatnije taj odnos i ne bi bio tako sjajan.

A što je genijalni Zidane tada mislio, otkrio je u svojevrsnoj svjetskoj ekskluzivi Antonio Franja, već legendarni zagrebački malonogometaš koji u 39. godini završava svoju karijeru u Futsal Dinamu.

Franja je na ljeto 2009. godine otputovao u Kanadu odigrati humanitarnu utakmicu na kojoj je zaigrao uz svog uzora Zinedinea Zidanea. Tada je u nogometu Ronaldo bio prva vijest, a Franja je upitao Francuza što misli o igraču koji je upravo srušio njegov rekordni transfer prelaskom iz Manchester Uniteda u Real.

"Sjećanja na igranje sa Zidaneom mi nikad neće izblijediti. Kad se nekom diviš cijelu svoju karijeru, a onda dobiješ priliku zaigrati s njim na istom terenu pa te još on i pohvali, osjećaj je fenomenalan. Večer nakon humanitarne utakmice, Zizou mi je rekao kako misli da Cristiano Ronaldo neće biti uspješan u Real Madridu jer je doista rijedak individualac i gleda isključivo na sebe, a po njegovom iskustvu takvi ne prolaze u Madridu. Danas, dosta godina kasnije, vjerujem da je itekako promijenio mišljenje, ako ne prije onda u zadnjih godinu i pol", rekao je Franja za službenu stranicu Futsal Dinama.

Linker
03. svibanj 2024 21:57