CROPIX
VRIJEME JE ZA VATRENE

PRVO IME MLADE HRVATSKE! NIKOLA VLAŠIĆ ODUŠEVIO VARAŽDINCE I BROJNE SKAUTE 'Mogli smo im zabiti i deset golova!'

KVALIFIKACIJE ZA EP U21 Sjajna varaždinska predstava mlade vrste
Piše: Ivan HercegObjavljeno: 10. listopad 2017. 18:08

Mlada reprezentacija Hrvatske jučer je u Varaždinu ostvarila vrijednu i uvjerljivu (5:1)pobjedu protiv Češke te se izjednačila s Grčkom na čelu ljestvice. Obje momčadi imaju maksimalnih devet bodova, a međusobno će se sastati u studenom, kad naši igraju i sa San Marinom. Pokazali su mladi Vatreni da u njima postoji veliki potencijal, i uz pravilan razvoj zasigurno će neki od njih jednog dana postati i članovi seniorske reprezentacije.

Osim toga, odličan rezultatski start ponudio je realnu nadu u plasman na završni turnir Europskog prvenstva na kojem bi ovi dečki definitivno imali što pokazati. Izabranici Nenada Gračana odigrali su protiv Češke znatno bolje nego što je to bio slučaj prošlog četvrtka, kad su tek pogocima u sudačkoj nadoknadi preokrenuli vodstvo Bjelorusije i upisali sva tri boda. Bila je to Hrvatska kakvu bismo uvijek željeli gledati, ne samo u ovom uzrastu...

Najbolji u redovima malih Vatrenih bio je Nikola Vlašić, ocijenjen je osmicom za dva lijepa gola i odličnu igru kojom je oduševio varaždinsku publiku. Od prisutnih 40-ak skauta iz svih krajeva Europe sigurno su se mnogi uvjerili u njegov golem talent.

"Mislim da smo tehnički potpuno dominirali i rezultat toga je ova visoka pobjeda od 5:1. Nismo ništa kalkulirali, napravili smo mnogo prilika, pa moglo bi se reći da smo mogli postići još toliko pogodaka. Nakon treće pobjede u tri utakmice najvažnije je da smo osvojili maksimalan broj bodova i tako možemo optimistički očekivati daljnji nastavak kvalifikacija", rekao je Niksi.

Izbornik Nenad Gračan je ovako prokomentirao pobjedu.

"Krenuli smo s tri špice, napravili pritisak od samog početka i to je donijelo ovu uvjerljivu pobjedu. Ove tri utakmice su nam dobra podloga da krenemo u nastavak, ali moram reći da će biti još teških utakmica, prije svega s Grcima. Čestitam svim svojim igračima i zahvaljujem na podršci varaždinske publike, kao i organizatorima za vrijeme utakmica i u Svetom Martinu na Muri".

Linker
03. svibanj 2024 12:22