Clive Brunskill/Getty Images / Getty Images/ Ilustracija
BEZALKOHOLNI DERBI

REPRESIJA NA OLD TRAFFORDU Za uvredljive transparente na najvećem engleskom derbiju između Man. Uniteda i Liverpoola policija vodi u zatvor!

Na nedjeljnom derbiju u Premierhipu će debitirati tzv 'spidercam', točnije kamera koja donosi spektakularni pogled iz zraka...
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. siječanj 2017. 22:48

Najveći engleski derbi na rasporedu je u nedjelju na Old Traffordu gdje Manchester United dočekuje Liverpool, a znak je to za englesku policiju da pozorno ustane na noge jer je odnos navijača ova dva kluba tradicionalno pod 'visokim naponom'.

Engleski mediji tako pišu kako će bilo kakvi uvredljivi transparenti s bilo koje strane na 'teatru snova' donijeti zatvor vlasnicima istih. Točenje alkohola bit će strogo zabranjeno na ulicama grada prije utakmice, a policija je najavila i strožije pretraživanje na ulasku u stadion.

Pollicija se na ovakav potez odlučila jer su uvredljivi transparenti sve češći na autocesti M602, koja spaja ove 50-ak kilometara udaljene gradove. Jedni zbog tragedije na Hillsboroughu viču 'ubojice', dok drugi odgovaraju s 'Gadovi iz Manchestera'.

Liverpool na veliki derbi dolazi kao drugoplasirana momčad, dok je United trenutno šesti s pet bodova manje od Redsa. Spomenimo i kako će na nedjeljnom derbiju debitirati i tzv 'spidercam', točnije kamera koja donosi spektakularni pogled iz zraka.

Linker
03. svibanj 2024 08:43