Reuters / Eddie Keogh Livepic
ZABIJAO K'O NA TRACI

RONALDOVA GODINA IZ SNOVA Portugalska zvijezda sinoć je utišala apsolutno sve kritičare: Brojke jasno govore zašto je ovo 'njegov' naslov

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 04. lipanj 2017. 16:13

Dvije Lige prvaka, naslov prvaka Španjolske, Svjetsko klupsko prvenstvo i naslov europskog prvaka s Portugalom. I Zlatna lopta! To je u godinu dana osvojio Cristiano Ronaldo. A sinoć je sve začinio na najbolji način, slobodnu u Realu ovaj naslov prvaka mogu nazvati Ronaldovim naslovom.

Jer, ne samo da je zabio dva gola u finalu, onaj prvi koji je ušutkao Juveovu ofenzivu i onaj treći koji je definitivno ‘ubio’ utakmicu. Ronaldo je sinoć postao i prvi igrač koji je zabio u tri finala Lige prvaka, ali ni to ne otkriva dovoljno tu njegovu dominaciju. Ono zbog čega je ovo ‘njegov naslov’ jest čak 10 pogodaka u posljednjih pet utakmica, od četvrtfinala do finala.

Sam je pobijedio Bayern u onom dvoboju o kojemu se puno pričalo, zbog sudačkih odluka i velikih preokreta. No, kako prolazi vrijeme, sve se manje pamte repovi i pogreške, a pamtimo njegovih pet golova protiv Bavaraca u dvije utakmice. Dok je u uzvratu madridski Real tonuo, a Bayern pripremao senzacionalan prolazak, ukazao se on i zabio tri gola. Za polufinale.

Tamo je torpedirao Atletico s tri pogotka u prvom dvoboju, finale je došlo kao šlag. Dva ubojita udarca, neuhvatljiva za velikog Buffona, za ukupno 600. pogodak u karijeri.

Sjećamo se onog prvog naslova prvaka Europe s Realom, kad je zabio Atleticu ‘nevažan’ gol, pa ga je slavio kao da je bio odlučujući, zaradio je dosta minusa u javnosti, među nogometnom publikom. Lani nije zabio u ‘uzvratu’ s Atleticom, jest s bijele točke u raspucavanju... A u finalu Europskog prvenstva izišao je ranije, prerano, zbog ozljede. Uvijek su ta finala ponovno razbuktavala polemike o Ronaldu, oni koji mu nisu skloni, znali su zaključiti da mu trofeje uvijek donose drugi, poput Sergija Ramosa, recimo.

No, sinoć su i takvi kritičari utišani, Cristiano Ronaldo dvaput je slomio Juventus, zapravo, Ronaldo je daleko najzaslužniji što je Real Madrid uopće došao do finala.

Brojni rekordi

Za one koji vole uspoređivati i raspravljati, Ronaldu je ovo također četvrti naslov prvaka Europe, prvi je osvojio još 2008. godine u dresu Manchester Uniteda, kad je također zabio pogodak. Četiri ih ima i Lionel Messi.

Aspolutno najbolji strijelac Lige prvaka, apsolutno dominanantan zadnjih godinu dana. Imao je svojih kriza kad baš nije zabijao, ali kad je bilo najvažnije Cristiano je ove sezone bio pravi. Nećemo govoriti unaprijed, no, u ovom trenutku bilo bi veliko iznenađenje da ne osvoji još jednu Zlatnu loptu. Čak se teško sjetiti je li ikad osvojio zasluženije!

Linker
04. svibanj 2024 03:58