Screenshot
ZABRANILI MU DAVANJE IZJAVE

SKANDAL ZBOG PSOVANJA 'MAJKE USTAŠKE' Srpski trener koji je prokockao sve titule napao hrvatskog asa: 'Morao je začepiti i prešutjeti!'

INCIDENT Željezničarov hrvatski napadač, najbolji strijelac BiH lige, našao se na udaru navijača, ali i trenera jer im je odgovorio na uvrede
Piše: Ivan ČilićObjavljeno: 30. svibanj 2017. 15:46

Najtrofejniji BiH klub, sarajevski Željezničar, turbulentnu sezonu okončao je na 2. poziciji na tablici (prvak je Zrinjski) te je eliminiran u polufinalu Kupa od kasnijeg pobjednika Širokog Brijega, što sigurno ne zadovoljava ogromne apetite navijača.

Međutim, u utakmici posljednjeg kola Lige za prvaka s Radnikom na Grbavici dogodilo se nešto nesvakidašnje - kada je hrvatski napadač Ivan Lendrić postigao pogodak za izjednačenje 1:1 okrenuo se gledateljima na sjevernoj tribini i gestikulirao uzvrativši za uvrede i psovke koje je doživio već u više navrata, iako je najbolji strijelac lige (19 golova) i sam je donio Željezničaru mnogo bodova.


Zeleznicar Lendric

Srpski trener Slavko Petrović, šef stručnog stožera Željezničara koji je na raspolaganju imao vjerojatno najkvalitetniji igrački roster u Premijer ligi, a nije uspio osvojiti niti jedan trofej, bio je oštar prema hrvatskom napadaču.

- Ostao sam bez komentara kada sam vidio što se dogodilo. Ivanu Lendriću je u ovom klubu jako puno progledano kroz prste. Prvo, sigurno nije korektno sa strane pojedinih navijača da vrijeđaju igrača koji je prvi strijelac lige, koji je postigao 19 pogodaka. Međutim, još manje je korektno kako se on ponašao prema navijačima, ako mu je oprošteno to što je napravio protiv Širokog ovdje i ako su mu oproštene neke stvari sa treninga, onda je morao začepiti i prešutjeti. Zbog toga je zamijenjen - rekao je trener Željezničara Petrović.


Ivan Lendrić - 19 golova za FK Željezničar... by clipsbh

Najavio odlazak

Željezničarov glasnogovornik je objavio da je Lendriću sada zabranjeno davati izjave sve dok se situaciji ne smiri. Međutim, hrvatski napadač dao je izjavu odmah nakon utakmice s Radnikom:

- Ispričavam se svima zbog ispada, žao mi je zbog toga. Međutim, nisam zaslužio da me vrijeđaju nakon 50 utakmica i 30 golova za Željezničar. Nekolicina navijača uspjela me je isprovocirati jer su mi tijekom cijele utakmice psovali ustašku majku - rekao je Ivan Lendrić.

- Odigrao sam posljednju utakmicu za Željezničar, ponosan sam na sebe i svoje suigrače. Hvala svima, posebno njima, zajedno smo napravili ove rezultate. Prvi sam strijelac, a to bez svojih suigrača ne bih mogao ostvariti. Hvala i navijačima koji su nas bodrili tijekom cijele sezone, pa i kad je bilo najteže - zaključio je 25-godišnji napadač.

Kakav rejting imaju igrači kluba s Grbavice kod nekih navijača najbolje oslikava događaj nakon utakmice s Radnikom, kada su pozvali igrače, uz salve uvreda, da dođu ispod južne tribine te skinu i vrate dresove.

Linker
02. svibanj 2024 14:49