REUTERS
VIŠE NIJE NA PRODAJU?

SLAVNI TRENER SE S OVAKVIM ZAHTJEVOM JOŠ NIJE SUSREO Zbog Hrvata na adresu velikana stigao ultimatum: Imate vremena do subote, ili ništa od transfera!

TRANSFERI Klub iz Milana i Manchester United i dalje se nadmudruju oko prelaska hrvatskog reprezentativca
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 30. lipanj 2017. 12:49

La Gazzetta dello Sport raspalila je na naslovnici da je Inter dao ultimatum Manchester Unitedu da do subote 1. srpnja otkupi Ivana Perišića za 50 milijuna eura ili ništa od transfera. Dodajući da će mu oni ponuditi novi ugovor i zadržati ga na San Siru.

Logično je pitanje što se iza brda krije. Je li to spin Talijana, vještih trgovaca, koji traže lovu čim prije ne bi li zatvorili probleme s financijskim fair-playom, što će inače morati na drugi način, a računaju da će u konačnici prodati hrvatskog reprezentativaca, koji se već dogovorio s Unitedom? I sad žele pritisnuti Crvene vragove da za njega daju što više jer ponudili su “samo” 30 milijuna eura, testirajući jesu li zaista odlučni da ga angažiraju.

Inter ne popušta

Ili doista trener Luciano Spalletti inzistira na ostanku Perišića? Dok je Ivan u Poreču, ljudi koji za njega rade vjeruju da će na kraju finiširati transfer u Englesku, iako se to vjerojatno neće dogoditi do subote. Kao i da Interov objavljeni stav nije zabetoniran, da će milanski klub na drukčiji način riješiti novčane probleme, a pregovori će se nastaviti. Perišića na Old Traffordu čekaju ugovor od 5 milijuna eura godišnje, ambiciozna ekipa i Jose Mourinho, teško da će se pomiriti s propuštanjem takve šanse.

Inter već dulje oscilira u komentarima o hrvatskom reprezentativcu. Prvo je Spalletti u Kini stavio na stol vlasnicima popis igrača koje želi, na njemu je pisalo - zadržati Perišića, potom je javno lansirao tezu - tko nema volje ostati, može ići, ali dobro upućeni tvrde da se intimno nada da će ga zadržati, da ga ne želi izgubiti. I iza kulisa sve radi da ishod bude takav.

Gazzetta: Inter više ne mora prodati Ivana Perišića!

U cijeloj priči ulogu bi mogao odigrati i financijski fair-play. Gazzetta u petak piše kako Inter više ne treba i neće prodati Perišića jer je prodajom šest igrača (Caprari je za 15 milijuna eura transferiran u Sampdoriju, Di Marco za 4 milijuna u Sion, Miangue za 3,5 milijuna u Cagliari, Eguelfi za 1,5 milijun eura u Atalantu, Gravillon za isto toliko u Benevento, a danas bi trebao biti realiziran transfer Banege u Sevillu za 9 milijuna eura).

Time je, piše talijanski dnevnik, namaknuto 30 milijuna eura potrebnih za zadovoljenje pravila UEFA-inog fair-playa, što znači da Inter Perišića više i ne treba prodati. To u svakom slučaju stvara dodatni pritisak na Manchester United, odnosno, stavlja Inter u bolju pregovaračku poziciju.

Kalinić želi otići

Inter mu zasad nije ponudio novu ugovor jer ipak je na prvom mjestu bila opcija da će ga prodati, ali pokaže li se da bi mogao ostati u crno-plavom dresu, pojedini izvori govore da će mu staviti na stol istu cifru koju daje United.

Dakle, unatoč ultimatumu prijelazni rok 1. srpnja ne završava, nego zapravo tek počinje. I saga Perišić - Manchester United neće preko noći nestati. Kako god na kraju završilo. A rijetko kad se okonča suprotno želji igrača. Doduše, pogled na Perišićev instagram profil otkriva brojne poruke tifosa Intera, “volimo te, molimo te, ostani!”

U isto doba u mjestu tapka i prijelaz Nikole Kalinića u Milan. Njegove menadžer Tomislav Erceg snimljen je na razgovoru s Fiorentininim direktorom Pantaleom Corvinom.

O čemu su čavrljali? Erceg mu je poručio:

- Kalinić je odlučio otići, želimo da se dogovorite s Milanom.

Corvino uzvratio:

- Sve mi je jasno, ali zbog navijača moramo kazati da ga ne želimo prodati, treba nam još vremena da posložimo priču.

I tako će Viole javno reći da bi rado zadržale hrvatskog napadača, a zapravo jedva čekaju da se taj transfer obavi, no, čvrsto drže cijenu - 30 milijuna eura i vjeruju da će Milan napraviti odlučujući korak da se približi njihovu zahtjevu.

I Kalinić i Perišić bi se na pripreme svojih klubova trebali javiti za otprilike dva tjedna, do tada imaju vremena riješiti aktualnu naizgled pat poziciju.

Linker
28. travanj 2024 17:44