Španjolci slave Piquetov gol protiv Češke.
 REUTERS/Sergio Perez Livepic
FURIJA S DOZOM OPREZA

ŠPANJOLCI SAMO NAJBOLJE O VATRENIMA 'Igrate spektakularan nogomet, Hrvatska nije samo Modrić'

Nezadovoljstvo u svlačionici "La Roje" Krizni sastanak izbornika i Chelseajeva igrača Uvrijeđeni Pedro zaprijetio odlaskom zbog status
Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 20. lipanj 2016. 20:43

Pedro Rodriguez iskočio je iz tračnica u predvečerje dvoboja s Hrvatskom kazavši novinaru TV Cero da je nezadovoljan statusom i razmišlja o povlačenju iz reprezentacije. Press-konferencija uoči utakmice stoga je potrošena na demontažu bombe u svlačionici "La Roje". Sprema li se Pedro nakon šest godina staža u nacionalnoj momčadi otići bez pozdrava?


- Ne, to ne dolazi u obzir. Znam da sam jedan među 23, respektiram sve svoje suigrače kao i izbornika. Točno je da sam se požalio na status i da sam zatražio razgovor s izbornikom. Del Bosque je u tom razgovoru primio na znanje da sam nezadovoljan minutažom, rekao sam mu da sam dio ove momčadi od 2010. godine, da sam osvajao svjetski i europski naslov te da zbog toga osjećam kako zaslužujem više. Mislim da nisam učinio ništa loše. takve stvari se u nogometu događaju, ali ne namjeravam sada remetiti atmosferu u momčadi. Svjestan sam da sam sve uspjehe ovdje ostvario kao član grupe i zahvalan sam suigračima na svemu - rekao je Pedro.


Gerard Pique je kao dugogodišnji Pedrov suigrač u Barceloni i reprezentaciji stao u zaštitu suigrača. Vijest ga je iznenadila nakon nedjeljnog treninga, kaže da postupak nije utjecao na atmosferu u svlačionici.


- Zapravo se ne čudim. Igrači poput Pedra koji su osvajali Ligu prvaka, svjetske i europske naslove s reprezentacijom, uvijek žele igrati i imaju pravo izraziti stav. Rekao je to iskreno i nikoga nije uvrijedio. Nema govora o narušavanju atmosfere i zajedništva, uvjerili ste se toliko puta da mi funkcioniramo kao velika i složna obitelj. A Pedro će dočekati svoju priliku. Ovo je dug turnir s puno utakmica tijekom kojih izbornici moraju dozirati snage i rotirati ngoometaše.


Aferu je stišavao i izbornik Del Bosque koji je demokratski saslušao lamentaciju uvrjieđeog igrača.
- Pedro niti jednom nije rekao da želi napustiti kamp, dakle nema ovdje nikakvog skandala. U okolnostima gdje imate 23 igrača, njih dvanaestorica uvijek će biti višak i sigurno neće blistati od sreće što sjede na klupi. Ipak, važno je da se poštujemo i da zadržimo veseo ambijent u našem kampu. Ovo je na trenutak skrenulo našu pozornost s utakmice, ali Hrvatsku dočekujemo foskusirani jer se predstavila kao odlična momčad - kaže Del Bosque.

Kada je Luka Modrić u pitanju, Del Bosque je kazao:

- Modrić je odličan igrač i mnogo opasnih akcija kreće od njega. No, Hrvatska nije samo Modrić. Na osnovu onoga što sam vidio u prve dvije utakmice ovoga natjecanja, Hrvatska je jedna od najboljih momčadi, momčad igra na visokoj razini i očekujem tešku utakmicu.


O Hrvatskoj u superlativima govori i Pique:
- Favoriti? Brine me Italija jer je opet strašno dobro ogranizirana u obrani. Francuska se kao domaćin dobro nosi s pritiskom. Njemačka uvijek pobjeđujen na velikim turnirima, a odmah iza njih dolazi Hrvatska. Vaša reprezentacija igra spektakularan nogomet koji privlači navijače, čeka nas teška utakmica i dobra priprema za osminu finala.

Linker
16. svibanj 2024 16:53