CROPIX
SASVIM ZASLUŽENO

FOTO: KRAŠ CROATHLETICS GALA PRIZNANJE NAJBOLJIM ATLETIČARIMA Slavljenice Sandra i Sara zablistale na dodjeli!

U muškoj konkurenciji slavio je bacač kugle, 22-godišnji Filip Mihaljević, a Edis Elkasević je trener godine
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. listopad 2016. 23:05

Bez velikog iznenađenja, Sandra Perković dobila je nagradu za najbolju seniorsku atletičarku godine na Kraš Croathletics gali.

Dvostruka olimpijska, svjetska i četverostruka europska prvakinja u bacanju diska ove je sezone bila bez premca, a kruna sezone stigla je na Olimpijskim igrama u Riju, gdje je jednim hicem došla do svog drugog olimpijskog zlata. Isto joj je uspjelo četiri godine ranije u Londonu. Sandrinim uspjesima uvelike je pridonio njezin trener i partner Edis Elkasević, koji je ponio nagradu trenera godine. Jedna od najvećih senzacija ovoljetnih Igara u Rio de Janeiru, 21-godišnja Sara Kolak, proglašena je najboljom mladom seniorkom.

Kolak je, podsjetimo, na OI stigla do zlata u bacanju koplja. Nagradu za najboljeg atletičara godine osvojio je bacač kugle Filip Mihaljević. Osim Perković i Kolak, hrvatskoj atletici je brončanu medalju donijela i Blanka Vlašić u skoku u vis.

Na dodjeli je bio i legendarni skakač s motkom i trenutni dopredsjednik Međunarodnog atletskog saveza Sergej Bubka. Svečanosti su nazočili i predsjednik Europske atletske federacije Svein Arne Hansen te dopredsjednik Dobromir Karamarinov.

Linker
21. svibanj 2024 17:31