Anželika Sidorova
 INSTAGRAM
NIJE MOGLA TRPJETI

‘Ovo je je*ena sramota, ponekad želim otići...‘ Oštar istup svjetske prvakinje šokirao sportski svijet

Dio sportaša već se obratio s apelom za pomoć predsjednku države, problemi još nisu riješeni.
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 02. srpanj 2020. 22:32

Svjetska prvakinja u skoku s motkom Anželika Sidorova oštro je reagirala na Instagramu nakon što je postalo jasno da Ruski atletski savez nije platio 5 milijuna dolara kazne Svjetskoj atletici (WA), čime je ugrozio nastupe svih ruskih atletičara u budućnosti. Zbog pomaganja visašu Danilu Lisenku da izbjegne doping-test, Rusi su u ožujku kažnjeni s deset milijuna dolara, s time da je polovica tog iznosa morala biti uplaćena do 1. srpnja, no to se nije dogodilo. Ostane li WA pri svojoj prijetnji, više ni oni čisti atletičari, poput Sidorove ili trostruke svjetske prvakinje u skoku u vis Marije Lasickene, neće imati pravo nastupa, čak ni u neutralnom statusu.

"Dižem ruke od svega. Ovo je je*ena sramota, prošlo je pet godina, a mi smo i dalje na istom mjestu. Svi koji mislite da ovo nije strašno i da ova sezona ionako nije bitna - prošećite. Bitna je. I ova, i prošla, i sljedeća. Ponekad samo želim otresti sa sebe prljavštinu u koju su nas umočili, otići u suton i više nikad nemati posla s ovim sportom", napisala je Sidorova u emotivnoj objavi.
Zbog sustavnog kršenja antidopinških pravila, WA je još prije pet godina suspendirala Rusiju, a problemi ni danas nisu riješeni. Dio atletičara se nedavno za pomoć obratio i ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, ali krizi se zasad ne nazire kraj.

Linker
09. svibanj 2024 11:55