Francesco Bagnaia

 VINCENT JANNINK Afp

Bagnaia slavio u kraljevskoj klasi na VN Nizozemske, Talijan iskoristio ispadanje lidera u poretku

Španjolac Fernandez pobijedio je u klasi Moto2, dok je slavlje u Moto3 klasi izborio Japanac Sasaki.
Piše: HINAObjavljeno: 26. lipanj 2022. 15:11

Španjolac Augusto Fernandez (Kalex) pobjednik je utrke svjetskog prvenstva motociklista klase moto2 u nizozemskom Assenu, dok je u elitnoj klasi motoGP slavio Talijan Francesco Bagnaia u Ducatiju. Drugi je iza Fernandeza bio Japanac Ai Ogura (Kalex), a treći Britanac Jake Dixon (Kalex).

U ukupnom poretku sezone Fernandez se trećom pobjedom popeo na prvo mjesto gdje je sa 146 bodova uhvatio četvrtog Talijana Celestina Viettija. Ogura ima samo bod manje. Bagnaia je iskoristio ispadanje Francuza Fabia Quartarare (Yamaha), još uvijek vodećeg u ukupnom poretku.

Quartaro unatoč današnjem odustajanju ima 172 bodova, drugi je danas četvrti Španjolac Aleix Espargaro (Aprilia) sa 151 bodom, a treći Francoz Johann Zarco sa 114 bodova.

Još jedan Talijan Marco Bezzechi (Ducati-VR46) bio je drugi u Moto GP, a treći je Španjolac Maverick Vinales (Aprilia) na 11. od 20 utrka svjetskog prvenstva.

Japanac Ayumu Sasaki (Husqvarna) pobjednik je utrke Svjetskog prvenstva u motociklizmu u najslabijoj moto3 klasi koja je vožena u nedjelju u nizozemskom Assenu.

Za Sasakija je ovo prva pobjeda. Drugi je bio Španjolac Izan Guevara (Gasgas), a treći njegov sunarodnjak Sergio Garcia (GasGas).

Garcia je u ukupnom poretku vodeći sa 182 boda, a Guevara je drugi sa 179.

Linker
09. svibanj 2024 11:08