Brad Pitt na nedavnoj utrci Formule 1 u Austinu

 PATRICK T. FALLON Afp
SVESTRANI PILOT

Nova karijera: Lewis Hamilton osmislio film o starom vozaču Formule 1, glavnu ulogu imat će Brad Pitt!

Jedan od najboljih vozača Formule 1 u povijesti ne skriva svoje projekte za blisku budućnost
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 28. listopad 2022. 18:22

Era Lewisa Hamiltona u Formuli 1 neminovno se bliži kraju. Pilot Mercedesa ima sezonu kao iz noćne more. Kako za njega osobno, tako i za cijelu momčad. Stoga je sve jasnije da Hamiltona nećemo još dugo gledati u svijetu Formule 1. Napokon, bilo je već najava da će se Hamilton oprostiti i prije ove sezone.

Sve to znači da će slavni Britanac tražiti nove opcije za sebe ... Ne samo zbog novca. Sedmerostruki svjetski prvak definitivno nema problema s novcem. Ali voli veliku scenu i ne skriva da vidi filmsku industriju kao svoju budućnost.

Lewis Hamilton i inače voli pregršt stvari. Politika, modni dizajn, glazba, biznis... Čak je kupio i dionice NFL Denver Broncosa. Sada su, međutim, njegove oči uprte u svijet filma i to ne kao nekakav jednokratni hobi. Slavni sportaš ozbiljno se kladio na filmski svijet kao način da se ostvari nakon završetka karijere. A to bi se moglo dogoditi u vrlo bliskoj budućnosti.

Postoji već projekt koji vodi menadžerica Penny Toe, a partner je tvrtka Copper, poznata u holivudskim krugovima. Naveliko se priča o filmu o starom vozaču Formule 1, koji je godinama pobjeđivao sve dok mu se odvažni mladi suparnik nije počeo natjecati... Film je osmislio - Lewis Hamilton, to bi trebao biti njegov debitantski film. Zanimljivo, glavni lik trebao bi biti Brad Pitt.

Iznenadit ćete se, ali pilot Mercedesa već dugo ima svoj profil u filmskom svijetu. Ne, slavnog trkača nećete sresti u okviru nekog holivudskog projekta, ali možete čuti njegov glas. Pregledajte originalne crtiće "Cars-2" i "Cars-3" i brzo ćete čuti glas zvučnog Britanca. Osim toga, Hamilton je nekoliko puta pozvan na filmske setove kao gost. Nedavno je Lewis imao punu priliku postati glumac.

Hamilton je trebao igrati jednu od manjih uloga u filmu "Top Gun: Maverick", ali nije mogao doći na snimanje zbog Formule 1. Hamilton je javno i progovorio o toj ulozi:

image

Lewis Hamilton bi uskoro mogao napraviti i svoj film

MARK THOMPSON Afp

"Tom Cruise me pozvao na telefonski razgovor s redateljem, a Joe je "pomaknuo planine" kako bi napravio mjesta za mene u filmu kao jednog od pilota. Ali nisam mogao, zbog čega mi je žao svaki dan. Pokušavam iskoristiti te prilike, ali sport je ipak iznad svega."

Hamilton je priznao da je radi sudjelovanja u "Top Gunu" bio spreman preuzeti bilo koju ulogu. "Mogu samo mesti stvari, biti domar u pozadini", rekao je Cruzu.

Njegov prvi film o vozaču F1 režirat će redatelj Mavericka Joseph Kosinski. Hamilton će biti naveden kao koproducent i konzultant na projektu. Unatoč nevjerojatnim sličnostima, Lewis odbija taj film predstaviti kao priču o svojoj karijeri. Ali ne brinite, Hamilton nas neće ostaviti bez autobiografije. U produkciju je pušten i dokumentarac o Hamiltonovoj karijeri, iako o njemu ima manje podataka.

Lewis pak priznaje da posao glumca nije lak i da mu još nedostaje iskustva,

"Trenutno uživam u stjecanju iskustva iza scene. Sudjelovanje u snimanju čini mi se nečim uzbudljivim, to je istina. Volio bih pokušati jednog dana, ali dobro razumijem da je potrebno deset tisuća sati rada da bi se savladao neki posao."

Mišljenje je točno, čak je i iznenađujuće čuti tako razumne riječi od Hamiltona. No, jasno je da će uz Lewisa biti pravi znalci filmske industrije. Joseph Kosinski ima veliku filmografiju, a Pittovo iskustvo sigurno mu neće dopustiti da pokvari sliku u korijenu. Već sada postoji preliminarni ugovor s Appleom, tako da ne mora ni razmišljati o financijama. Dobit tog filma je već zajamčena.

Ako isprva veliki studiji mogu dati zeleno svjetlo Hamiltonovom filmu kao zanimljivom eksperimentu, onda će pričekati rezultat i fokusirati se na konačni proizvod. Pa ako prva palačinka ispadne loša, tada će Lewis morati sam tražiti novac za nove projekte.

A ipak ne očajava i unaprijed je spreman na mogući neuspjeh.

"Jako sam tvrdoglav. Ako nešto radim, želim to raditi jako dobro. Ne morate biti najbolji u svemu, ali ne želim biti jedan od onih slavnih koji samo počnu raditi nešto drugo i misle da je lako uspjeti."

Prema Lewisu, glavna stvar je ljubav prema svom poslu. I nema problema s tim. U intervjuu za Deadline, vozač je rekao da je oduvijek volio kino i da sebe smatra stručnjakom u tom području.

Možda je to istina, barem je George Lucas nakon njihovog susreta pozitivno govorio o pilotu. S njim Hamilton također ima zajedničke ideje za buduće filmove, kao i s bivšim šefom cijelog Disneya. O želji za suradnjom s Hamiltonom često govore i dečki iz Netflixa, prisjećajući se njihove iznimno uspješne serije Drive to Survive.

Želju da pomognu (barem u projektu o auto utrkama) izrazili su šefovi Formule 1, kao i vlasnici nekoliko momčadi kraljevske serije auto utrka. Pa tko zna, možda nešto dobro ispadne iz ove naizgled sulude ideje. Govoreći o strateškim ciljevima novog filmskog studija, Hamilton se prisjeća svojih prijašnjih hobija - borbe za društvenu jednakost. Kroz film želi utjecati na društvo i boriti se protiv pojava rasizma.

Film o prvom crnom šampionu u bogatom bijelom sportu. Ali nije to film o Hamiltonu. Vidjet ćemo...

Linker
20. svibanj 2024 17:00