MARK THOMPSON Getty Images Via Afp
ODRJEŠITI NIZOZEMAC

Verstappen odbio rivale: ‘Da mi ponude i 150 milijuna funti, nema šanse da to napravim‘

Mercedes će sljedeće godine ostati bez Hamiltona, a Verstappen neće biti njegova zamjena
Piše: SNObjavljeno: 04. svibanj 2024. 11:21

Svijet Formule 1 doživjet će velike promjene u sljedećoj godini. Jedan od najboljih vozača svih vremena Lewis Hamilton će Mercedes zamijeniti Ferrarijem i sigurno je da će to prouzročiti mnoge druge poteze, a sve zanima kako će Mercedes odgovoriti.

Ono što bi oni htjeli, zamijeniti Hamiltona aktualnim trostrukim prvakom, neće se dogoditi. Naime, Max Verstappen je jasno rekao da ne namjerava napustiti Red Bull ni za kakve novce.

- Čak i da mi netko ponudi 150 milijuna funti ne bih promijenio svoje mišljenje, moja budućnost je s Red Bullom. Uostalom, sretan sam s onim što sam do sada zaradio - rekao je Verstappen.

Njegov otac Jos je ove sezone u par navrata razgovarao s Totom Wolffom, vođom momčadi Mercedesa oko Maxovog angažmana, ali stvari su jasne.

- Ne bih se osjećao dobro da se borim za peto ili šesto mjesto. Svi znaju da je moja odluka o momčadi vezana uz performanse bolida, zna to i Toto. Vjerujem u ovaj projekt i u sve koji su u njega uključeni. Doduše, u sportu se ništa ne zna - istaknuo je Verstappen.

On je i u aktualnom prvenstvu vodeći sa 110 bodova i četiri pobjede iz prvih pet utrka. Red Bull je uvjerljiv u konkurenciji konstruktora sa 195 bodova dok je McLaren-Mercedes prikupio 96.

Linker
04. svibanj 2024 11:21